Смачнющі баклажани на зиму: "Мастер Шеф" Литвинова поділилася сімейним рецептом
Цього разу екс-суддя проєкту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова у себе в Instagram показала, як приготувати пікантні баклажани "Вогник" із томатним чилі соусом.
"Консервація, яка асоціюється в мене з одеським дитинством. Пікантний смак цієї страви завжди зігрівав та дарував теплоту в холодну зимову погоду", – розповіла "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова.
На 1,5 кг баклажанів "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти (в очищеному вигляді):
- перець солодкий - 500 г
- часник - 100 г
- перець чилі (за бажанням) - 20 г
- соус томатний чилі - 130 г
- цукор - 80 г
- оцет столовий 9% - 25 г
- сіль - 25 г
- олія соняшникова - 50 г
Баклажани "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова нарізає кільцями товщиною приблизно 1 см, солить, заливає теплою водою та лишає на 30 хвилин. Після цього солону воду зливаємо, баклажани промиваємо холодною водою та просушуємо серветками.
Далі баклажани можна або обсмажити на розігрітій пательні з олією з обох боків, або запекти їх у духовці.
Для заправки солодкий перець, перець чилі та часник перебиваємо блендером. До овочів додаємо оцет, цукор, сіль, томатний соус чилі та перемішуємо.
В чисті банки "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова викладає по черзі кільце баклажана, 1 ст.л. заправки і так до кінця. Банки з баклажанами щільно закриваємо кришками та ставимо стерилізуватися – на 20 хвилин після закипання води, в якій стоять банки.
Банки ставимо кришками донизу, накриваємо ковдрою та лишаємо, щоб вони повністю остигли.