Смачно навіть без мʼяса: "Мастер Шеф" Ярославський розкрив рецепт неймовірного борщу

Смачно навіть без мʼяса: "Мастер Шеф" Ярославський розкрив рецепт неймовірного борщу

Цього разу на своїй сторінці в Instagram суддя проєкту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати неймовірно смачний пісний борщ із "вушками".

Для цього рецепту заздалегідь треба приготувати буряковий квас. "Мастер Шеф" Володимир Ярославський нарізає 5 великих буряків, складає їх у трилітрову банку, заливає водою (можна також додати розсолу з солоних огірків чи квашеної капусти), додає дрібку солі, накриває марлею та лишає на 7-9 днів у теплому місці.

Для приготування борщу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:

  • бульйон грибний - 2,5 л (отримаємо під час приготування "вушок")
  • буряки запечені - 850 г
  • морква - 150 г
  • цибуля - 150 г
  • олія для смаження
  • чорнослив - 100 г
  • квас буряковий - 600 г

"Вушка" – це своєрідні пельмені з грибами. Для тіста беремо 300 г борошна, 20 г олії, 150 г окропу та сіль на смак. Для начинки нам знадобляться:

  • сушені білі гриби - 100 г
  • печериці - 500 г
  • цибуля - 200 г
  • сіль, перець
  • олія

Спершу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський готує "вушка". Сушені гриби замочуємо у воді, а потім відварюємо разом із овочами (морква, цибуля, селера тощо) протягом 30 хвилин. Відварені гриби виймаємо , а бульйон проціджуємо.

Щоб приготувати тісто, в окріп додаємо сіль, вливаємо в борошно, додаємо олію, замішуємо та лишаємо охолоджуватися на 30 хвилин.

Дрібно нарізаємо цибулю для начинки, печериці та відварені гриби. На олії обсмажуємо цибулю, потім додаємо печериці, а в кінці білі гриби, сіль і перець на смак. "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розкачує тісто, викладає начинку та формує "вушка", як пельмені.

Далі переходимо до приготування борщу. Буряк "Мастер Шеф" Володимир Ярославський запікає цілим у шкірці, загорнутим у фольгу. Залишаємо його трішки сируватим, охолоджуємо на нарізаємо тонкою соломкою.

Цибулю та моркву нарізаємо соломкою, обсмажуємо на олії, потім додаємо буряк, квас і доводить засмажку до кипіння. Перекладаємо цю суміш у каструлю до грибного бульйону, додаємо нарізаний чорнослив, сіль, перець, можна додати сушений орегано та трішки копченої паприки.

У кінці "Мастер Шеф" Володимир Ярославський доводить борщ до кипіння та додає окремо відварені "вушка". Подавати борщ шеф-кухар радить із зеленою цибулею.

Поділитися сюжетом

Останні новини

«Бачу тільки одну проблему з комбатом Ляшком»: Тетяна Чорновол пригадала, як ледь не застрелили її чоловіка

Лідер гурту «Вікно Овертона» Ілля Касьяненко заявив, що українцям пора перестати бути маленькими людьми

Суди скасовують штрафи від ТЦК: які причини

Ці знаки Зодіаку розлучаються найчастіше: астрологи вказали причини

Українці "дотиснули" Джареда Лето

У Москві підірвали Tank

Новий удар по гаманцях: тариф на газ можуть підвищити вже у 2025 році

З Сил оборони України можуть почати звільняти неповнорідних братів загиблих

У РНБО відреагували на залучення військових КНДР до війни проти України

Між командами Байдена та Харріс почалися конфлікти: рейтинг демократки падає

Нові податкові правила: які зміни чекають українців і бізнес

Стало відомо про російську смертельну операцію проти своїх же в Курській області

Доведеться замінити картки: клієнтів великого українського банку попередили

«Не звикай до мене!» Донька Фаріон опублікувала щемливі вірш та фото з могили чоловіка

Безкоштовного житла більше не буде: європейська країна позбавляє пільги