Смачно навіть без мʼяса: "Мастер Шеф" Ярославський розкрив рецепт неймовірного борщу

Смачно навіть без мʼяса: "Мастер Шеф" Ярославський розкрив рецепт неймовірного борщу

Цього разу на своїй сторінці в Instagram суддя проєкту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати неймовірно смачний пісний борщ із "вушками".

Для цього рецепту заздалегідь треба приготувати буряковий квас. "Мастер Шеф" Володимир Ярославський нарізає 5 великих буряків, складає їх у трилітрову банку, заливає водою (можна також додати розсолу з солоних огірків чи квашеної капусти), додає дрібку солі, накриває марлею та лишає на 7-9 днів у теплому місці.

Для приготування борщу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:

  • бульйон грибний - 2,5 л (отримаємо під час приготування "вушок")
  • буряки запечені - 850 г
  • морква - 150 г
  • цибуля - 150 г
  • олія для смаження
  • чорнослив - 100 г
  • квас буряковий - 600 г

"Вушка" – це своєрідні пельмені з грибами. Для тіста беремо 300 г борошна, 20 г олії, 150 г окропу та сіль на смак. Для начинки нам знадобляться:

  • сушені білі гриби - 100 г
  • печериці - 500 г
  • цибуля - 200 г
  • сіль, перець
  • олія

Спершу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський готує "вушка". Сушені гриби замочуємо у воді, а потім відварюємо разом із овочами (морква, цибуля, селера тощо) протягом 30 хвилин. Відварені гриби виймаємо , а бульйон проціджуємо.

Щоб приготувати тісто, в окріп додаємо сіль, вливаємо в борошно, додаємо олію, замішуємо та лишаємо охолоджуватися на 30 хвилин.

Дрібно нарізаємо цибулю для начинки, печериці та відварені гриби. На олії обсмажуємо цибулю, потім додаємо печериці, а в кінці білі гриби, сіль і перець на смак. "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розкачує тісто, викладає начинку та формує "вушка", як пельмені.

Далі переходимо до приготування борщу. Буряк "Мастер Шеф" Володимир Ярославський запікає цілим у шкірці, загорнутим у фольгу. Залишаємо його трішки сируватим, охолоджуємо на нарізаємо тонкою соломкою.

Цибулю та моркву нарізаємо соломкою, обсмажуємо на олії, потім додаємо буряк, квас і доводить засмажку до кипіння. Перекладаємо цю суміш у каструлю до грибного бульйону, додаємо нарізаний чорнослив, сіль, перець, можна додати сушений орегано та трішки копченої паприки.

У кінці "Мастер Шеф" Володимир Ярославський доводить борщ до кипіння та додає окремо відварені "вушка". Подавати борщ шеф-кухар радить із зеленою цибулею.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Во Франции конфисковали имения и люксовые автомобили российских олигархов

В Украине утвердили порядок проверки церквей на связь с РПЦ

На убежище можно не надеяться: Польша кардинально меняет правила

Как вырастить дома помидоры: секреты успешной посадки от опытных хозяек

Военные рассказали о потерях россиян возле Часового Яра

Уличная собачка изменила жизнь бездомных животных

Как сказать "кладовка" на украинском: правильные варианты на родном языке

Клиент Ощадбанка потерял соцпомощь, пришлось идти в суд: стало известно, удалось ли вернуть деньги

Будет всего 700 грн: многие украинцы будут обречены на голодную старость

"Попался": Зеленского "встретили" в неожиданном месте

Решил "подзаработать": ГБР задержало экс-предохранителя, который выдавал себя за их работника

Смертельное ДТП в Черкасской области: легковушка влетела в грузовик

Армия рф готовится к прорыву на Донбассе: военный эксперт рассказал, какие украинские города под угрозой

Ученикам заплатят за успехи в школе: можно получать до 3000 гривен

Быстрый рецепт шакшуки от финалистки "Мастер Шеф": вкусный завтрак за 5 минут