Смак із дитинства: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт домашньої випічки з цукровою пудрою
Суддя кулінарного проекту "Майстер Шеф" Володимир Ярославський розповів в Інстаграм, як можна побалувати себе, приготувавши солодощі прямо з дитинства, м'яку випічку із цукровою пудрою.
Інгредієнти:
- Яйця – 12 штук
- Сіль – щіпка
- Цукор – щіпка
- Сметана домашня (або жирна магазинна) – 100 г
- Горілка – 30 грамів
- Борошно - 270-330 грамів
- Олія соняшникова (для смаження) – 500 грамів
- Цукрова пудра – 100 грамів
Приготування:
У мисці змішайте яйця, щіпку солі та щіпку цукру. Додайте сметану та горілку, ретельно перемішайте, радить "Майстер Шеф" Ярославський.
Поступово додайте борошно, замішуючи тісто. Якщо сметана не жирна, додайте трохи вершкового масла (до 30 г) для більш насиченого смаку.
"Мастер Шеф" Ярославський зауважив, тісто має бути пружним, але не надто жорстким.
Залишіть тісто на 30 хвилин у холодильнику для відпочинку. Розкотіть тісто тонким шаром.
Виріжте тісто на ромбики і зробіть у центрі кожного розріз, через який просмикнути куточок тіста.
Розігрійте масло в глибокій сковороді.
Обсмажте вергуни до золотистої скоринки. Вони мають бути хрусткими. Обсушіть вергуни на паперовому рушнику, щоб видалити зайву олію, порадив "Мастер Шеф" Ярославський.
@yaroslavskyi.vova Хрустики або Вергуни на горілці З хрусткими вергунами я познайомився у Полтаві, коли навчався у технікумі, років у 15. Але рецепт з часом забув, про те дуже хотів відновити, бо це враження з дитинства мене не полишало. Я лише памʼятав що там сметана, горілка та яйця 😁 й, звісно, борошно. Інгредієнти: -2 яйця -Дрібка солі -Дрібка цукру -100г домашньої сметани (35%) -30г горілка -270-330г Борошно -500г олія для смаження -100г цукрова пудра Готуємо: 👉яйця змішую зі сметаною, цукром та сіллю, додаю горілку і замішую просте тісто. ❗️Воно має бути не дуже мʼяким, але й не дуже тугим. 👉Дайю йому постояти у холоді хвилин 30 і далі тоненько розкачую ❗️Можна додавати борошно по необхідності - слідкуйте за консистенцією тіста! 👉ріжу ромбиками тісто, в середині розріз через який протягу один куточок Та смажу у фритюрі 👉Готові вироби посипаю щедро цукровою пудрою! Якщо сметана не така жирна - можна додати трішки вершкового масла до тіста 25-30г Смачного! Ваші лайки та репости - велика підтримка для мене 🫶
♬ оригинальный звук - Vladislava🤍