Смак із дитинства: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт домашньої випічки з цукровою пудрою

Смак із дитинства: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт домашньої випічки з цукровою пудрою

Суддя кулінарного проекту "Майстер Шеф" Володимир Ярославський розповів в Інстаграм, як можна побалувати себе, приготувавши солодощі прямо з дитинства, м'яку випічку із цукровою пудрою.

Інгредієнти:

  • Яйця – 12 штук
  • Сіль – щіпка
  • Цукор – щіпка
  • Сметана домашня (або жирна магазинна) – 100 г
  • Горілка – 30 грамів
  • Борошно - 270-330 грамів
  • Олія соняшникова (для смаження) – 500 грамів
  • Цукрова пудра – 100 грамів

Приготування:

У мисці змішайте яйця, щіпку солі та щіпку цукру. Додайте сметану та горілку, ретельно перемішайте, радить "Майстер Шеф" Ярославський.

Поступово додайте борошно, замішуючи тісто. Якщо сметана не жирна, додайте трохи вершкового масла (до 30 г) для більш насиченого смаку.

"Мастер Шеф" Ярославський зауважив, тісто має бути пружним, але не надто жорстким.

Залишіть тісто на 30 хвилин у холодильнику для відпочинку. Розкотіть тісто тонким шаром.

Виріжте тісто на ромбики і зробіть у центрі кожного розріз, через який просмикнути куточок тіста.

Розігрійте масло в глибокій сковороді.

Обсмажте вергуни до золотистої скоринки. Вони мають бути хрусткими. Обсушіть вергуни на паперовому рушнику, щоб видалити зайву олію, порадив "Мастер Шеф" Ярославський.

@yaroslavskyi.vova

Хрустики або Вергуни на горілці З хрусткими вергунами я познайомився у Полтаві, коли навчався у технікумі, років у 15. Але рецепт з часом забув, про те дуже хотів відновити, бо це враження з дитинства мене не полишало. Я лише памʼятав що там сметана, горілка та яйця 😁 й, звісно, борошно.  Інгредієнти: -2 яйця  -Дрібка солі -Дрібка цукру  -100г домашньої сметани (35%) -30г горілка  -270-330г Борошно  -500г олія для смаження  -100г цукрова пудра  Готуємо: 👉яйця змішую зі сметаною, цукром та сіллю, додаю горілку і замішую просте тісто.  ❗️Воно має бути не дуже мʼяким, але й не дуже тугим.  👉Дайю йому постояти у холоді хвилин 30 і далі тоненько розкачую  ❗️Можна додавати борошно по необхідності - слідкуйте за консистенцією тіста! 👉ріжу ромбиками тісто, в середині розріз через який протягу один куточок  Та смажу у фритюрі  👉Готові вироби посипаю щедро цукровою пудрою!  Якщо сметана не така жирна - можна додати трішки вершкового масла до тіста 25-30г  Смачного!  Ваші лайки та репости - велика підтримка для мене 🫶

♬ оригинальный звук - Vladislava🤍

Поделиться сюжетом

Последние новости

Как правильно обрезать плодовые деревья осенью: подробная инструкция опытных садоводов

Уроки "Защита Украины" в украинских школах: что там происходит на самом деле

Самая вкусная пахлава с орехами и медом: быстрый рецепт от "Мастер Шеф" Лизы Глинской

Как уменьшить расходы на отопление: "Газсети" дали советы на зиму

Какие цветы выбрать для выращивания в теплице: садовники поделились секретом

Счета растут, а субсидии нет: кому из украинцев не помогут погасить коммуналку

Карта Дьявола подтверждает нам, что это какой-то обман, - Татьяна Гай о северокорейских военных

Медики бьют тревогу из-за детей: на что обратить внимание

Что делать осенью с растениями на балконе: лучшие советы

Зима может быть мягче, чем ожидали: синоптики прогнозируют неожиданно теплые дни

Штрафы от ТЦК: можно ли избежать наказания за несвоевременную замену приписного удостоверения

Полезное кокосовое печенье с бананом: "Мастер Шеф" дала идеальный десерт без сахара

От таинственных триллеров до уютных RPG: 7 игр, которые идеально подойдут для уютных осенних вечеров

Какие цветы нужно сажать осенью: список опытных хозяек

Что изменилось в мобилизации мужчин 50-59 лет: объяснение ТЦК