Справжня українська закуска: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого запеченого сала
Суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський у себе в Instagram поділився рецептом ідеальної закуски – неймовірно смачного запеченого сала.
Подавати його можна як гарячим, так і охолодженим, найкраще – з чорним хлібом і хріном. Крім того, цей рецепт підійде не лише для сала, а й для грудинки та щоковини.
Для приготування запеченого сала "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере:
- сало генеральське - 1 кг
- гірчиця міцна - 60-70 г
- перець мелений чорний і духмяний
- часник очищений - 40-50 г
- лавровий лист - 5-6 шт.
- сіль - на смак
Також "Мастер Шеф" Володимир Ярославський обовʼязково додає копчену паприку та трішечки соєвого соусу.
Спочатку "Мастер Шеф" Володимир Ярославський радить замочити сало на 4-6 годин у солоній воді (на 1 л води 25 г солі). Потім просушуємо його, використовуючи рушник.
Беремо гірчицю, мелені перці, тертий часник, копчену паприку, кілька крапель соєвого соусу та натираємо ними сало з усіх боків. Складаємо шмат сала навпіл, щоб шкірка була зовні, а посередині "Мастер Шеф" Володимир Ярославський вкладає лаврові листки
Щоб сало промаринувалося, лишаємо його в холодильнику на 4-6 годин.
Запікаємо сало спочатку в фользі при 190 градусах приблизно 40 хвилин, а потім прибираємо фольгу і, щоб шкірка добре зарумʼянилася, ставимо ще на 10-12 хвилин при 200 градусах.
Якщо збираєтеся готувати за цим рецептом грудинку або щоку, то "Мастер Шеф" Володимир Ярославський радить запікати їх приблизно 1,5 години при температурі 175 градусів.