Такого ви ще не готували: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт вершкового торта "Поліно" з шоколадом

Такого ви ще не готували: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт вершкового торта "Поліно" з шоколадом

Цього разу у себе в Instagram переможниця та екс-суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, що процес приготування є досить тривалим, тому варто заздалегідь розподілити час. Однак результат точно того вартий.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Борошно - 500 г
  • Сіль - 10 г
  • Вода — 250 мл
  • Вершкове масло - 80 г (1 частина)
  • Вершкове масло - 300 г (2 частина)

Для ганаша:

  • Білий шоколад - 100 г
  • Молочний шоколад - 150 г
  • Вершки 30% - 200 мл (1 частина)
  • Вершки 30% - 300 мл (2 частина)

Приготування:

Воду, 80 г олії та сіль злегка підігрійте, потім змішайте з борошном, замісіть тісто. Залишіть у холодильнику на 30 хвилин. Масло, що залишилося, сформуйте в прямокутник і охолодіть, радить "Мастер Шеф" Глинська.

Розріжте 300 г вершкового масла вздовж кілька шматків. Викладіть масло на пергамент, накрийте його зверху іншим листом пергаменту і відбийте качалкою. Сформуйте олію у прямокутник і охолодіть 10-15 хвилин.

Тісто розкотіть на чотири сторони, помістіть прямокутник з масла в центр і загорніть тісто конвертом. Потім розкотіть тісто прямокутник. Повторіть розкочування тіста 5 разів, щоразу охолоджуючи його в холодильнику на 1 годину, радить "Мастер Шеф" Глинська.

У мікрохвильовій печі розтопіть білий і молочний шоколад з вершками. Перемішайте до однорідності, збийте блендером, потім додайте 300 мл вершків, що залишилися, і знову збийте. Охолодіть ганаш у холодильнику мінімум на 12 годин.

"Мастер Шеф" Глинська додає, після останнього розкочування залиште тісто в холодильнику на ніч. Потім розкотіть його до товщини 3 мм. Половину тіста наріжте на палички. Випікайте палички при 200 °C близько 18-20 хвилин.

На змоченому водою столі розстеліть харчову плівку, на неї нанесіть шар ганашу, потім викладіть палички, знову шар ганашу, потім знову палички і так далі, доки не закінчите інгредієнти. Останнім шаром має бути ганаш. Загорніть торт у плівку, формуючи "поліно" і охолодіть на ніч.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як доглядати за аґрусом восени, щоб сусіди заздрили врожаю: корисні лайфхаки

Українцям роздають сім-карти нового мобільного оператора: як зміниться якість зв'язку

Електроенергія в опалювальний сезон: як знизити витрати на комуналку

BBC підрахувало число втрат елітних військ РФ у Вугледарі

Значного підвищення очікувати не варто: українцям розповіли, скільки складе індексація пенсій в 2025 році

Незабаром на екранах: "Крик 7" та його непроста дорога до релізу

Чим володіє "слуга народу" та керівниця МСЕК Тетяна Крупа, яку спіймали на корупції: розслідування журналістів

Обікрала 95-літню бабусю: в Одесі судили шахрайку, яка видавала себе за лікаря

Правила мобілізації змінюються: до ТЦК підуть 17-річні юнаки

Допомога з фейковою інвалідністю: у Харкові викрили нову схему для ухилянтів

Простий рецепт найсмачнішого грибного паштету: як здивувати гостей за столом

Газ більше не з'їдатиме бюджет: як зменшити споживання вдома

Помилка нового прем'єр-міністра Британії, - військовий експертпро відсутність дозволу на удари Storm Shadow по рф

Від 1200 до 2500 грн: українцям виплатять одноразову допомогу

Атака по аеродрому Борисоглібськ в РФ: у мережі показали нові супутникові кадри