Такого ви ще не готували: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт вершкового торта "Поліно" з шоколадом

Такого ви ще не готували: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт вершкового торта "Поліно" з шоколадом

Цього разу у себе в Instagram переможниця та екс-суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, що процес приготування є досить тривалим, тому варто заздалегідь розподілити час. Однак результат точно того вартий.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Борошно - 500 г
  • Сіль - 10 г
  • Вода — 250 мл
  • Вершкове масло - 80 г (1 частина)
  • Вершкове масло - 300 г (2 частина)

Для ганаша:

  • Білий шоколад - 100 г
  • Молочний шоколад - 150 г
  • Вершки 30% - 200 мл (1 частина)
  • Вершки 30% - 300 мл (2 частина)

Приготування:

Воду, 80 г олії та сіль злегка підігрійте, потім змішайте з борошном, замісіть тісто. Залишіть у холодильнику на 30 хвилин. Масло, що залишилося, сформуйте в прямокутник і охолодіть, радить "Мастер Шеф" Глинська.

Розріжте 300 г вершкового масла вздовж кілька шматків. Викладіть масло на пергамент, накрийте його зверху іншим листом пергаменту і відбийте качалкою. Сформуйте олію у прямокутник і охолодіть 10-15 хвилин.

Тісто розкотіть на чотири сторони, помістіть прямокутник з масла в центр і загорніть тісто конвертом. Потім розкотіть тісто прямокутник. Повторіть розкочування тіста 5 разів, щоразу охолоджуючи його в холодильнику на 1 годину, радить "Мастер Шеф" Глинська.

У мікрохвильовій печі розтопіть білий і молочний шоколад з вершками. Перемішайте до однорідності, збийте блендером, потім додайте 300 мл вершків, що залишилися, і знову збийте. Охолодіть ганаш у холодильнику мінімум на 12 годин.

"Мастер Шеф" Глинська додає, після останнього розкочування залиште тісто в холодильнику на ніч. Потім розкотіть його до товщини 3 мм. Половину тіста наріжте на палички. Випікайте палички при 200 °C близько 18-20 хвилин.

На змоченому водою столі розстеліть харчову плівку, на неї нанесіть шар ганашу, потім викладіть палички, знову шар ганашу, потім знову палички і так далі, доки не закінчите інгредієнти. Останнім шаром має бути ганаш. Загорніть торт у плівку, формуючи "поліно" і охолодіть на ніч.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ