Такого ви ще не готували: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт вершкового торта "Поліно" з шоколадом
Цього разу у себе в Instagram переможниця та екс-суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, що процес приготування є досить тривалим, тому варто заздалегідь розподілити час. Однак результат точно того вартий.
Інгредієнти:
Для тесту:
- Борошно - 500 г
- Сіль - 10 г
- Вода — 250 мл
- Вершкове масло - 80 г (1 частина)
- Вершкове масло - 300 г (2 частина)
Для ганаша:
- Білий шоколад - 100 г
- Молочний шоколад - 150 г
- Вершки 30% - 200 мл (1 частина)
- Вершки 30% - 300 мл (2 частина)
Приготування:
Воду, 80 г олії та сіль злегка підігрійте, потім змішайте з борошном, замісіть тісто. Залишіть у холодильнику на 30 хвилин. Масло, що залишилося, сформуйте в прямокутник і охолодіть, радить "Мастер Шеф" Глинська.
Розріжте 300 г вершкового масла вздовж кілька шматків. Викладіть масло на пергамент, накрийте його зверху іншим листом пергаменту і відбийте качалкою. Сформуйте олію у прямокутник і охолодіть 10-15 хвилин.
Тісто розкотіть на чотири сторони, помістіть прямокутник з масла в центр і загорніть тісто конвертом. Потім розкотіть тісто прямокутник. Повторіть розкочування тіста 5 разів, щоразу охолоджуючи його в холодильнику на 1 годину, радить "Мастер Шеф" Глинська.
У мікрохвильовій печі розтопіть білий і молочний шоколад з вершками. Перемішайте до однорідності, збийте блендером, потім додайте 300 мл вершків, що залишилися, і знову збийте. Охолодіть ганаш у холодильнику мінімум на 12 годин.
"Мастер Шеф" Глинська додає, після останнього розкочування залиште тісто в холодильнику на ніч. Потім розкотіть його до товщини 3 мм. Половину тіста наріжте на палички. Випікайте палички при 200 °C близько 18-20 хвилин.
На змоченому водою столі розстеліть харчову плівку, на неї нанесіть шар ганашу, потім викладіть палички, знову шар ганашу, потім знову палички і так далі, доки не закінчите інгредієнти. Останнім шаром має бути ганаш. Загорніть торт у плівку, формуючи "поліно" і охолодіть на ніч.