Такого ви ще не готували: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт вершкового торта "Поліно" з шоколадом

Такого ви ще не готували: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт вершкового торта "Поліно" з шоколадом

Цього разу у себе в Instagram переможниця та екс-суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, що процес приготування є досить тривалим, тому варто заздалегідь розподілити час. Однак результат точно того вартий.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Борошно - 500 г
  • Сіль - 10 г
  • Вода — 250 мл
  • Вершкове масло - 80 г (1 частина)
  • Вершкове масло - 300 г (2 частина)

Для ганаша:

  • Білий шоколад - 100 г
  • Молочний шоколад - 150 г
  • Вершки 30% - 200 мл (1 частина)
  • Вершки 30% - 300 мл (2 частина)

Приготування:

Воду, 80 г олії та сіль злегка підігрійте, потім змішайте з борошном, замісіть тісто. Залишіть у холодильнику на 30 хвилин. Масло, що залишилося, сформуйте в прямокутник і охолодіть, радить "Мастер Шеф" Глинська.

Розріжте 300 г вершкового масла вздовж кілька шматків. Викладіть масло на пергамент, накрийте його зверху іншим листом пергаменту і відбийте качалкою. Сформуйте олію у прямокутник і охолодіть 10-15 хвилин.

Тісто розкотіть на чотири сторони, помістіть прямокутник з масла в центр і загорніть тісто конвертом. Потім розкотіть тісто прямокутник. Повторіть розкочування тіста 5 разів, щоразу охолоджуючи його в холодильнику на 1 годину, радить "Мастер Шеф" Глинська.

У мікрохвильовій печі розтопіть білий і молочний шоколад з вершками. Перемішайте до однорідності, збийте блендером, потім додайте 300 мл вершків, що залишилися, і знову збийте. Охолодіть ганаш у холодильнику мінімум на 12 годин.

"Мастер Шеф" Глинська додає, після останнього розкочування залиште тісто в холодильнику на ніч. Потім розкотіть його до товщини 3 мм. Половину тіста наріжте на палички. Випікайте палички при 200 °C близько 18-20 хвилин.

На змоченому водою столі розстеліть харчову плівку, на неї нанесіть шар ганашу, потім викладіть палички, знову шар ганашу, потім знову палички і так далі, доки не закінчите інгредієнти. Останнім шаром має бути ганаш. Загорніть торт у плівку, формуючи "поліно" і охолодіть на ніч.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ