Такого ви ще не готували: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт вершкового торта "Поліно" з шоколадом

Такого ви ще не готували: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт вершкового торта "Поліно" з шоколадом

Цього разу у себе в Instagram переможниця та екс-суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, що процес приготування є досить тривалим, тому варто заздалегідь розподілити час. Однак результат точно того вартий.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Борошно - 500 г
  • Сіль - 10 г
  • Вода — 250 мл
  • Вершкове масло - 80 г (1 частина)
  • Вершкове масло - 300 г (2 частина)

Для ганаша:

  • Білий шоколад - 100 г
  • Молочний шоколад - 150 г
  • Вершки 30% - 200 мл (1 частина)
  • Вершки 30% - 300 мл (2 частина)

Приготування:

Воду, 80 г олії та сіль злегка підігрійте, потім змішайте з борошном, замісіть тісто. Залишіть у холодильнику на 30 хвилин. Масло, що залишилося, сформуйте в прямокутник і охолодіть, радить "Мастер Шеф" Глинська.

Розріжте 300 г вершкового масла вздовж кілька шматків. Викладіть масло на пергамент, накрийте його зверху іншим листом пергаменту і відбийте качалкою. Сформуйте олію у прямокутник і охолодіть 10-15 хвилин.

Тісто розкотіть на чотири сторони, помістіть прямокутник з масла в центр і загорніть тісто конвертом. Потім розкотіть тісто прямокутник. Повторіть розкочування тіста 5 разів, щоразу охолоджуючи його в холодильнику на 1 годину, радить "Мастер Шеф" Глинська.

У мікрохвильовій печі розтопіть білий і молочний шоколад з вершками. Перемішайте до однорідності, збийте блендером, потім додайте 300 мл вершків, що залишилися, і знову збийте. Охолодіть ганаш у холодильнику мінімум на 12 годин.

"Мастер Шеф" Глинська додає, після останнього розкочування залиште тісто в холодильнику на ніч. Потім розкотіть його до товщини 3 мм. Половину тіста наріжте на палички. Випікайте палички при 200 °C близько 18-20 хвилин.

На змоченому водою столі розстеліть харчову плівку, на неї нанесіть шар ганашу, потім викладіть палички, знову шар ганашу, потім знову палички і так далі, доки не закінчите інгредієнти. Останнім шаром має бути ганаш. Загорніть торт у плівку, формуючи "поліно" і охолодіть на ніч.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Ситуация усложнилась: эксперт рассказал, что происходит на Курском направлении

Семьи погибших военных остались без выплат из-за ТЦК: всячески препятствуют

Мужчина не хотел мобилизоваться из-за ребенка с инвалидностью: суд решил его судьбу

Россияне обстреляли Харьковщину FPV-дронами и КАБами: есть погибшие и раненые

В Украине пенсионеры без "стандартного" стажа получат утешительную сумму: что это за выплаты

В Украине снова коррупционный скандал: на поставке оборонных товаров для ВСУ прокрутили схему наживы

В Беларуси дали 25 лет тюрьмы к украинцу за подрыв самолета А-50

Гладкие локоны без ущерба: выбираем утюжок для волос с умом

Начинки больше, чем теста: рецепт нежного яблочного пирога, готовится очень просто

Пенсия на карточку "Ощадбанка" не придет: могут быть проблемы с выплатами

Мужчин младше 25 лет могут мобилизовать: адвокаты назвали условия

Офис Генпрокуратура: россияне казнили 93 украинских пленных на поле боя

Получат вторые повестки: кому готовиться к визиту в ТЦК

Как обрезать розы осенью, чтобы кусты легко пережили зиму: советы хозяек

Изменения субсидий с октября: почему выплаты уменьшатся