Тепер гарбуз полюблять усі: рецепт смачнющої картопляно-гарбузової запіканки

Тепер гарбуз полюблять усі: рецепт смачнющої картопляно-гарбузової запіканки

Авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти", українська фудблогерка Тетяна Юшина поділилася рецептом неймовірно смачної картопляно-гарбузової запіканки.

"Дуже смачна страва, може бути і як гарнір, і як основна страва на вечерю, наприклад. Подобається навіть тим, хто не любить гарбузи! Усе завдяки спеціям, солодкому перцю и зеленій цибулі", – радить кулінар.

Інгредієнти для картопляно-гарбузової запіканки:

  • картопля - 300-400 г
  • гарбуз - 400 г
  • перець солодкий - 1 шт.
  • перець чилі - 0,5 шт. (або трішки сушеного)
  • цибуля зелена - 3 пірʼїни
  • яйця - 2 шт.
  • молоко - 150 г
  • сир твердий - 50 г
  • сіль і спеції - за смаком

Картоплю нарізаємо кубиками та відварюємо в підсоленій воді до готовності.

Нарізаємо решту овочів: гарбуз – кубиками, солодкий перець – соломкою, зелену цибулю – дрібно.

На розігрітій пательні з невеликою кількістю олії обсмажуємо гарбуз. Додаємо перець, цибулю, подрібнений чилі та обсмажуємо все разом до мʼякості гарбуза. У кінці додаємо сіль і перець за смаком.

У глибоку форму для запікання викладаємо варену картоплю та смажений гарбуз із овочами.

Для заливки змішуємо яйця, молоко, солимо та перчимо за смаком. Заливаємо овочі цією сумішшю, а зверху посипаємо все натертим твердим сиром.

Відправляємо запіканку в розігріту до 180-200 градусів приблизно на 20-30 хвилин до румʼяності.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Гарбузово-апельсиновий пудинг: "Майстер Шеф" Тетяна Литвинова розкрила секрет простого та смачного десерту

Як правильно садити лохину: поради та секрети від професійних фермерів

Хрусткі огірки на зиму: зірка "Мастер Шеф" розкрила родинний рецепт

Коли висаджувати сажанці винограду для щедрого врожаю: садівники назвали ідеальний час

Жовтневе сонячне затемнення: астрологиня розповіла, що зміниться у житті українців

Водіям підказали, як уникнути штрафу у разі зупинки поліцією: хитрість із двигуном

Як зберегти врожай гарбуза правильно: господарі назвали головні правила

Україна може опинитися у блекауті на кілька днів – енергетики назвали реальну загрозу

Хто собі бере те, що йому не положено, буде розплата, - Інна Гнатюк про період з 10 жовтня до 25 листопада

Курці, готуйтеся – з 2025 року сигарети подорожчають: подробиці нового закону

Пончики без цукру: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачного десерту

Коли збирати врожай капусти у 2024 році: господині назвали кращі терміни

Не в лоб, а через фланги: експерт пояснив тактику наступу ворога і як їй протидіяти

Мобілізація в жовтні: на кого з нетерпінням чекає ТЦК

«Не можна сидіти на трьох стільцях»: експерт розповів, що чекає на Грузію далі