Тісто дуже мʼяке та смачне: "Мастер Шеф" Мартиновська дала рецепт ідеальних вареників
Переможниця одного з сезонів, а тепер суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська показала, як приготувати найсмачніші літні вареники з вишнями.
"Мастер Шеф" Ольга Мартиновська розповіла, що зазвичай готує вареники на око, але, якщо приблизно, то для тіста нам знадобиться:
- борошно - 2 склянки
- кефір/кисле молоко/сироватка - 1 склянка
- сіль - дрібка
- цукор - дрібка
- сода - 0,5 ч.л.
В кефір додаємо сіль, цукор і соду. Борошно вводимо в тісто поступово, як на відео, а не все одразу.
"Ми з мамусиком любимо без яєць це тісто. Воно має вийти досить мʼяким, ніжним, піддатливим", – пояснила "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська.
Готове тісто накриваємо рушником чи мискою та даємо йому трішки відпочити (приблизно 20-30 хвилин).
"Мастер Шеф" Ольга Мартиновська відзначила, що в селі вони завжди кладуть у вареники вишні з кісточками, бо так смачніше. Крім того, так легше ліпити вареники, бо з вишень у процесі не витікає сік.
"На відео зробила скромні вареники - всього на 2 вишеньки, а раніше мама ліпила на 3-5 ягід, ото гіганти, ото кайф, а соку стільки потім вибризгує з них", – розповіла "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська.
Варити такі вареники можна або в киплячій воді простягом 4-5 хвилин, або готувати на пару так само по часу.
Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".
Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.
Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.