Точно застигне ідеально: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла, як приготувати найкращий холодець

Точно застигне ідеально: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла, як приготувати найкращий холодець

Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова цього разу поділилася рецептом традиційної новорічної страви – холодця. Вона також оприлюднила кілька секретів його приготування.

"Мастер Шеф" Литвинова впевнена, що за її рецептом холодець надійно застигатиме і зберігатиме форму, а бульйон стане прозорим і неймовірно смачним.

Отже, ось рецепт холодця та його інгредієнти:

Інгредієнти:

  • Яловичий хвіст – 1 шт.
  • Яловича голяшка - 1 шт.
  • Курка без грудки – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Порей – 1 шт.
  • Суміш перців – 1 столова ложка.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Вода - 3-4 л
  • Сіль - 40 грам

"Мастер Шеф" Литвинова наголошує, що для того, щоб отримати ідеальний холодець, необхідно варити його протягом 6-8 годин.

Інструкції:

Підготуйте усі інгредієнти. Вимийте м'ясо та овочі. У глибокій каструлі або каструлі для варіння середніх розмірів помістіть яловичий хвіст, яловичу голяшку та курку, ділиться "Майстер Шеф" Литвинова.

Додайте моркву, цибулю, цибулю-порей, суміш перців і лавровий лист в каструлю.

"Мастер Шеф" Литвинова радить, залийте всі інгредієнти водою, переконавшись, що вони повністю вкриті. Увімкніть середній вогонь і доведіть до кипіння. Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму та варіть бульйон протягом 6-8 годин, іноді знімаючи піну з поверхні. Бульйон має стати насиченим та ароматним.

Після варіння вийміть все м'ясо та овочі з бульйону і дайте їм охолонути. Відокремте м'ясо від кісток і наріжте його на невеликі шматочки. Також наріжте овочі, що остигли, додає "Мастер Шеф" Литвинова.

Процідіть бульйон через дрібне сито чи марлю, щоб отримати чистий та прозорий бульйон. Поверніть нарізане м'ясо та овочі назад у бульйон і добре перемішайте.

"Мастер Шеф" Литвинова радить, додайте сіль і ретельно розмішайте. Охолодіть суміш за кімнатної температури, потім поставте її в холодильник. Дайте холодцю повністю застигнути (зазвичай це триває кілька годин).

Після застигання холодця наріжте його на порційні шматки і подавайте до столу як традиційну новорічну страву, зауважила "Мастер Шеф" Литвинова.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ