Точно застигне ідеально: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла, як приготувати найкращий холодець

Точно застигне ідеально: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла, як приготувати найкращий холодець

Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова цього разу поділилася рецептом традиційної новорічної страви – холодця. Вона також оприлюднила кілька секретів його приготування.

"Мастер Шеф" Литвинова впевнена, що за її рецептом холодець надійно застигатиме і зберігатиме форму, а бульйон стане прозорим і неймовірно смачним.

Отже, ось рецепт холодця та його інгредієнти:

Інгредієнти:

  • Яловичий хвіст – 1 шт.
  • Яловича голяшка - 1 шт.
  • Курка без грудки – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Порей – 1 шт.
  • Суміш перців – 1 столова ложка.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Вода - 3-4 л
  • Сіль - 40 грам

"Мастер Шеф" Литвинова наголошує, що для того, щоб отримати ідеальний холодець, необхідно варити його протягом 6-8 годин.

Інструкції:

Підготуйте усі інгредієнти. Вимийте м'ясо та овочі. У глибокій каструлі або каструлі для варіння середніх розмірів помістіть яловичий хвіст, яловичу голяшку та курку, ділиться "Майстер Шеф" Литвинова.

Додайте моркву, цибулю, цибулю-порей, суміш перців і лавровий лист в каструлю.

"Мастер Шеф" Литвинова радить, залийте всі інгредієнти водою, переконавшись, що вони повністю вкриті. Увімкніть середній вогонь і доведіть до кипіння. Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму та варіть бульйон протягом 6-8 годин, іноді знімаючи піну з поверхні. Бульйон має стати насиченим та ароматним.

Після варіння вийміть все м'ясо та овочі з бульйону і дайте їм охолонути. Відокремте м'ясо від кісток і наріжте його на невеликі шматочки. Також наріжте овочі, що остигли, додає "Мастер Шеф" Литвинова.

Процідіть бульйон через дрібне сито чи марлю, щоб отримати чистий та прозорий бульйон. Поверніть нарізане м'ясо та овочі назад у бульйон і добре перемішайте.

"Мастер Шеф" Литвинова радить, додайте сіль і ретельно розмішайте. Охолодіть суміш за кімнатної температури, потім поставте її в холодильник. Дайте холодцю повністю застигнути (зазвичай це триває кілька годин).

Після застигання холодця наріжте його на порційні шматки і подавайте до столу як традиційну новорічну страву, зауважила "Мастер Шеф" Литвинова.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ