Торт "Мімоза" з рибкою та особливим соусом стане хітом новорічного столу: рецепт від фіналіста "Мастер Шеф"
Цього разу на своїй сторінці в Instagram фіналіст "Мастер Шеф" Микола Люлько показав, як приготувати вишуканий торт "Мімоза" з копченим лососем, ікрою та особливим соусом.
Для приготування торту "Мімоза" фіналіст "Мастер Шеф" Микола Люлько бере такі інгредієнти:
•Картопля - 800 г
•Морква - 800 г
•Цибуля ріпчаста - 250 г
•Яйця курячі - 10 шт.
•Лосось холодного копчення - 600 г
•Сир твердий - 300 г
•Ікра горбуші - 400 г
•Петрушка - 30 г
•Кріп - 30 г
Для соусу:
•Йогурт грецький - 400 г
•Крем-сир - 300 г
•Майонез - 400 г
•Мʼята - 30 г
•Сік і цедра одного лимона
•Сіль - 6 г
•Перець - 1 г
Картоплю та моркву або відварюємо, або запікаємо – так буде смачніше. Чистимо та натираємо овочі та тертці. Яйця "Мастер Шеф" Микола Люлько відварює 12 хвилин після занурення в добре підсолену киплячу воду, потім чистить та натирає.
Сир натираємо на дрібну тертку. Цибулю нарізаємо кубиком, заправляємо сіллю, цукром, оцтом, добре переминаємо і даємо промаринуватись 15 хвилин, а потім віджимаємо. Лосось нарізаємо маленькими кубиками.
Для соусу "Мастер Шеф" Микола Люлько просто перебиває всі інгредієнти блендером.
Торт "Мімоза" фіналіст "Мастер Шеф" Микола Люлько збирає шарами в розʼємній формі діаметром 28 см.
"Кожен шар овочів та яєць підсолюємо перед тим, як мастити соусом. Соусу в мене йшло 5-6 столових ложок на кожен шар. Коли змастили весь торт, загорнуть плівкою і дайте постояти мінімум 4 години або ніч", – пояснює шеф-кухар.
Перед подачею викладаємо зверху червону ікру, а краї торта присипаємо подрібненою зеленню кропу та петрушки.