Треба лише 10 хвилин: переможець "Мастер Шеф" дав новий рецепт картопляних дерунів
Переможець сьомого сезону "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський пропонує приготувати на сніданок великий картопляний дерун – це дуже просто, швидко та смачно.
"Ідеальний старт дня для тих, хто цінує час і любить смачно поїсти! Мінімум часу - максимум задоволення!", – радить переможець "Мастер Шеф".
Для приготування смачнющого картопляного деруна "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський бере такі інгредієнти:
- картопля - 400 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- яйце - 1 шт.
- борошно - 1 ст.л.
- зелена цибуля - 15 г
- олія - 30 г (для смаження)
- лосось слабосолений - 60 г
- сіль - за смаком
- сметана - 2 ст.л. (для подачі)
Картоплю "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський чистить та натирає на крупній тертці. Цибулю натираємо на дрібній тертці.
Змішуємо картоплю з цибулею, додаємо сіль та перемішуємо все до однорідності. Зайву рідину віджимаємо руками, як на відео, та зливаємо, вона нам не знадобиться. Після цього додаємо до картоплі борошно, яйце та ще раз усе добре перемішуємо.
Смажимо один великий дерун на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії на середньому вогні до золотистості з обох боків.
Готовий дерун "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський перекладає на тарілку та розрізає на на чотири частини. Зверху викладаємо шматочки слабосоленого лосося, сметану та дрібно нарізану зелену цибулю.