Це просто неймовірно смачно та ароматно: "Мастер Шеф" Ярославський показав рецепт оригінального десерту

Це просто неймовірно смачно та ароматно: "Мастер Шеф" Ярославський показав рецепт оригінального десерту

Цього разу на своїй сторінці в Instagram cуддя шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати солодкий "Мавпячий хліб".

"Мастер Шеф" Володимир Ярославський радить спробувати цю мʼяку та неймовірно смачну випічку з приємним ароматом кориці та маслянистим соусом.

Для тіста "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:

  • молоко - 200 г
  • вершкове масло 82.5% - 85 г
  • яйця - 2 шт.
  • сильне борошно - 500-550 г (можна замінити на звичайне, але взяти його трішки більше)
  • дріжджі - 11 г сухих або 30 г живих
  • цукор - 50 г
  • дрібка солі

Також нам знадобляться:

  • вершкове масло 82.5% - 125 г
  • кориця - 1 ст.л.
  • мелений імбир - 1ч.л.
  • мелений мускатний горіх - 0.5 ч.л.
  • цукор - 150 г
  • 50 г насіння соняшнику
  • 100 г волоських горіхів (або будь-які інші)
  • 150 г лохини та журавлини (можна замінити на інші ягоди чи сухофрукти)
  • солона карамель (її можна приготувати самостійно за цим рецептом)

У теплому молоці "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розчиняє цукор, додає дріжджі та дає їм трішки часу для активації. Після цього додаємо яйця, розтоплене вершкове масло, борошно, сіль та замішуємо тісто. Коли тісто трішки підійде, обминаємо його та формуємо маленькі кульки.

Окремо "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розтоплює та зовсім трішки нагріває вершкове масло. А цукор змішуємо з корицею, імбиром, мускатним горіхом та насінням соняшника.

Обвалюємо кульки тіста в розтопленому маслі, потім одразу кидаємо в суміш цукру та спецій та викладаємо в форму (можна брати для кексу або звичайну прямокутну). Пересипаємо кульки тіста горішками та лохиною.

Коли тісто підніметься в 2.5-3 рази, відправляємо "Мавпячий хліб" у розігріту до 175 градусів духовку на 40 хвилин. Готовність можна перевірити деревʼяною шпажкою.

Поки випічка в духовці, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський готує солону карамель і додає до неї 50 мл води, щоб вона була більш рідкою.

Готовому "Мавпячому хлібу" даємо трішки постояти, а потім перевертаємо його та щедро поливаємо солоною карамеллю.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Бронювання від мобілізації через "Дію" закрили і назвали причину

Повістка поштою: адвокатка дала роз'ясненням тим, хто не живе за пропискою

"Підвищення" пенсій ніхто не помітив: українцям пояснили, чому стало гірше

Росія знов вдарила по енергетиці: на Сумщині без світла понад 200 населених пунктів

Як платитимуть за опалення українці в 2024 році

Податок на пенсії: для українських пенсіонерів діють спеціальні правила

Метінвест Бізнес Сервіс отримав престижну глобальну нагороду від Deloitte

Як у РФ солдатів КНДР готують до війни в Україні: з'явились нові докази

Тягне на солоненьке - це не вагітність: як ваші улюблені продукти можуть стати сигналом про небезпеку

Передвиборча гонка в США: опитування показали, хто перемагає у ключових штатах

ПФУ пояснив, як можна суттєво вплинути на розмір пенсії

Стало відомо про вуличні бої у містах Гірник та Селидове

В Україні значно зросли ціни на продукти: найбільше здорожчало кілька товарів

Залужний пояснив, що потрібно змінити у мобілізації

Рецепт кабачкової ікри від судді "Мастер Шеф" Мартиновської: ідеальна овочева закуска