Це просто неймовірно смачно та ароматно: "Мастер Шеф" Ярославський показав рецепт оригінального десерту

Це просто неймовірно смачно та ароматно: "Мастер Шеф" Ярославський показав рецепт оригінального десерту

Цього разу на своїй сторінці в Instagram cуддя шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати солодкий "Мавпячий хліб".

"Мастер Шеф" Володимир Ярославський радить спробувати цю мʼяку та неймовірно смачну випічку з приємним ароматом кориці та маслянистим соусом.

Для тіста "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:

  • молоко - 200 г
  • вершкове масло 82.5% - 85 г
  • яйця - 2 шт.
  • сильне борошно - 500-550 г (можна замінити на звичайне, але взяти його трішки більше)
  • дріжджі - 11 г сухих або 30 г живих
  • цукор - 50 г
  • дрібка солі

Також нам знадобляться:

  • вершкове масло 82.5% - 125 г
  • кориця - 1 ст.л.
  • мелений імбир - 1ч.л.
  • мелений мускатний горіх - 0.5 ч.л.
  • цукор - 150 г
  • 50 г насіння соняшнику
  • 100 г волоських горіхів (або будь-які інші)
  • 150 г лохини та журавлини (можна замінити на інші ягоди чи сухофрукти)
  • солона карамель (її можна приготувати самостійно за цим рецептом)

У теплому молоці "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розчиняє цукор, додає дріжджі та дає їм трішки часу для активації. Після цього додаємо яйця, розтоплене вершкове масло, борошно, сіль та замішуємо тісто. Коли тісто трішки підійде, обминаємо його та формуємо маленькі кульки.

Окремо "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розтоплює та зовсім трішки нагріває вершкове масло. А цукор змішуємо з корицею, імбиром, мускатним горіхом та насінням соняшника.

Обвалюємо кульки тіста в розтопленому маслі, потім одразу кидаємо в суміш цукру та спецій та викладаємо в форму (можна брати для кексу або звичайну прямокутну). Пересипаємо кульки тіста горішками та лохиною.

Коли тісто підніметься в 2.5-3 рази, відправляємо "Мавпячий хліб" у розігріту до 175 градусів духовку на 40 хвилин. Готовність можна перевірити деревʼяною шпажкою.

Поки випічка в духовці, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський готує солону карамель і додає до неї 50 мл води, щоб вона була більш рідкою.

Готовому "Мавпячому хлібу" даємо трішки постояти, а потім перевертаємо його та щедро поливаємо солоною карамеллю.

Поделиться сюжетом

Последние новости

В оккупированном Таврийске проблемы с питьевой водой

В Украине ужесточили контроль: что нужно знать работодателям о трудоустройстве иностранцев

Как приготовить вкусную и нежную яичницу: кулинар поделилась идеальным рецептом яиц

Какие доплаты получат пенсионеры в 2025 году

Владельцы "кредиток" от ПриватБанка бьют тревогу: можно разориться на ровном месте

Главное за 20 октября: ТЦК будут вручать не только повестки, бронирование прекратили, а с водой будут перебои

Гороскоп на неделю 21-27 октября: в сфере отношений, финансов и саморазвития произойдут изменения

Украинцам помогут оплатить коммунальные счета

В ПФУ обновили список получателей субсидии: податься могут несколько категорий

Россия не вернула Украине тело журналистки Рощиной

Почему при своевременной оплате может появиться долг: "Газсети" дали разъяснение

Простой рецепт идеальных отбивных: шеф-повар раскрыла фирменный секрет

Массовые рейды ТЦК: что могут вручить мужчинам, которые обновили данные

Женщина негативно отзывалась об ВСУ в переписке: она оказалась под судом

В России признали бегство ее флота из Крыма