Це просто неймовірно смачно та ароматно: "Мастер Шеф" Ярославський показав рецепт оригінального десерту

Це просто неймовірно смачно та ароматно: "Мастер Шеф" Ярославський показав рецепт оригінального десерту

Цього разу на своїй сторінці в Instagram cуддя шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати солодкий "Мавпячий хліб".

"Мастер Шеф" Володимир Ярославський радить спробувати цю мʼяку та неймовірно смачну випічку з приємним ароматом кориці та маслянистим соусом.

Для тіста "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:

  • молоко - 200 г
  • вершкове масло 82.5% - 85 г
  • яйця - 2 шт.
  • сильне борошно - 500-550 г (можна замінити на звичайне, але взяти його трішки більше)
  • дріжджі - 11 г сухих або 30 г живих
  • цукор - 50 г
  • дрібка солі

Також нам знадобляться:

  • вершкове масло 82.5% - 125 г
  • кориця - 1 ст.л.
  • мелений імбир - 1ч.л.
  • мелений мускатний горіх - 0.5 ч.л.
  • цукор - 150 г
  • 50 г насіння соняшнику
  • 100 г волоських горіхів (або будь-які інші)
  • 150 г лохини та журавлини (можна замінити на інші ягоди чи сухофрукти)
  • солона карамель (її можна приготувати самостійно за цим рецептом)

У теплому молоці "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розчиняє цукор, додає дріжджі та дає їм трішки часу для активації. Після цього додаємо яйця, розтоплене вершкове масло, борошно, сіль та замішуємо тісто. Коли тісто трішки підійде, обминаємо його та формуємо маленькі кульки.

Окремо "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розтоплює та зовсім трішки нагріває вершкове масло. А цукор змішуємо з корицею, імбиром, мускатним горіхом та насінням соняшника.

Обвалюємо кульки тіста в розтопленому маслі, потім одразу кидаємо в суміш цукру та спецій та викладаємо в форму (можна брати для кексу або звичайну прямокутну). Пересипаємо кульки тіста горішками та лохиною.

Коли тісто підніметься в 2.5-3 рази, відправляємо "Мавпячий хліб" у розігріту до 175 градусів духовку на 40 хвилин. Готовність можна перевірити деревʼяною шпажкою.

Поки випічка в духовці, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський готує солону карамель і додає до неї 50 мл води, щоб вона була більш рідкою.

Готовому "Мавпячому хлібу" даємо трішки постояти, а потім перевертаємо його та щедро поливаємо солоною карамеллю.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ