Цим лайфхаком користувалися ще наші бабусі: навіщо кидати м'ясо у цукровий сироп

Цим лайфхаком користувалися ще наші бабусі: навіщо кидати м'ясо у цукровий сироп

У радянські часи, коли мікрохвильові печі та духовки з функцією розморожування були недоступними, господині вигадували власні способи швидкого та ефективного розморожування м'яса. Одним із таких хитрих методів було використання цукрової води.

Щоб швидко розморозити м'ясо, потрібно влити в каструлю 1,5 літра води і підігріти її до 40 градусів. Потім додають 3 столові ложки цукру і ретельно розмішують до повного розчинення. Діставши замерзлий шматок м'яса з морозилки, його занурюють у цукрову воду.

М'ясо. Фото Freepik

Через 10 хвилин м'ясо можна дістати і дочекатися, поки воно розм'якне. Після цього процес розморожування піде набагато швидше, а страва, приготована з такого м'яса, набуде пікантного смаку. Цей простий і ефективний метод дозволяв нашим бабусям економити час і готувати смачні страви без зайвих зусиль.

Крім цукрової води, господині використовували й інші методи для швидкого розморожування м'яса. Наприклад, за допомогою солі. Діставши шматок м'яса з морозилки і знявши з нього пакет, м'ясо натирали з усіх боків сіллю і залишали на 20 хвилин. Сіль допомагала швидше розморожувати м'ясо, і після цього його можна було одразу готувати, не додаючи більше солі до страви.

Ще один метод включав використання розчину оцту. М'ясо залишали в поліетиленовому пакеті і поміщали в миску з оцтом, розбавленим наполовину водою. Оцет, маючи властивість замерзати при температурі 20 градусів нижче нуля, прискорював процес розморожування.

Ці методи, хоча і здаються кумедними, але мають свої переваги. Вони не тільки економили час, але й дозволяли зберігати якість і смак м'яса. Господині минулих часів знали, як за допомогою підручних засобів досягти найкращих результатів на кухні.

Також, Неправильний сніданок зіпсує весь день: ТОП-10 продуктів, які не можна вживати зранку – втратите енергію та швидко втомитесь

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як восени знезаразити грядки на городі: господині розкрили хитрощі

Пояснювальна записка у школу: що обов'язково мають вказати батьки

Як правильно підготувати грядки до зими: досвідчені фермери дали важливі поради

Експерт розповів, чому Захід допомагає захищатись Ізраїлю, а Україні – ні: «Небо одне у нас, спільне»

Школяра принесли в жертву, заради благополуччя закладу: задушили під час ритуалу чорної магії

«Йде етап розплати»: екстрасенс розповіла, до чого пропаганда вже готує росіян

По 499 грн за упаковку: супермаркети різко підняли ціни на молоко, вершкове масло і твердий сир

Паста за 10 хвилин: "Мастер Шеф" дав простий, але дуже смачний рецепт на обід

Мобілізація на окупованих територіях: відмова означає смерть

Для раннього врожаю: коли та як правильно сіяти петрушку восени

Нові правила мобілізації з жовтня: кого торкнуться зміни

Олександр Мусієнко розповів, чи запросять Україну в НАТО на наступному «Рамштайні»: «Розглядають варіанти»

Два місяці Курської операції: військовий експерт розповів про плани ЗСУ та нові контратаки армії рф

Понад 23 000 гривень у 2025 році: хто з пенсіонерів отримає значні виплати

Керівник Укрзалізниці написав заяву про відставку