Цим лайфхаком користувалися ще наші бабусі: навіщо кидати м'ясо у цукровий сироп

Цим лайфхаком користувалися ще наші бабусі: навіщо кидати м'ясо у цукровий сироп

У радянські часи, коли мікрохвильові печі та духовки з функцією розморожування були недоступними, господині вигадували власні способи швидкого та ефективного розморожування м'яса. Одним із таких хитрих методів було використання цукрової води.

Щоб швидко розморозити м'ясо, потрібно влити в каструлю 1,5 літра води і підігріти її до 40 градусів. Потім додають 3 столові ложки цукру і ретельно розмішують до повного розчинення. Діставши замерзлий шматок м'яса з морозилки, його занурюють у цукрову воду.

М'ясо. Фото Freepik

Через 10 хвилин м'ясо можна дістати і дочекатися, поки воно розм'якне. Після цього процес розморожування піде набагато швидше, а страва, приготована з такого м'яса, набуде пікантного смаку. Цей простий і ефективний метод дозволяв нашим бабусям економити час і готувати смачні страви без зайвих зусиль.

Крім цукрової води, господині використовували й інші методи для швидкого розморожування м'яса. Наприклад, за допомогою солі. Діставши шматок м'яса з морозилки і знявши з нього пакет, м'ясо натирали з усіх боків сіллю і залишали на 20 хвилин. Сіль допомагала швидше розморожувати м'ясо, і після цього його можна було одразу готувати, не додаючи більше солі до страви.

Ще один метод включав використання розчину оцту. М'ясо залишали в поліетиленовому пакеті і поміщали в миску з оцтом, розбавленим наполовину водою. Оцет, маючи властивість замерзати при температурі 20 градусів нижче нуля, прискорював процес розморожування.

Ці методи, хоча і здаються кумедними, але мають свої переваги. Вони не тільки економили час, але й дозволяли зберігати якість і смак м'яса. Господині минулих часів знали, як за допомогою підручних засобів досягти найкращих результатів на кухні.

Також, Неправильний сніданок зіпсує весь день: ТОП-10 продуктів, які не можна вживати зранку – втратите енергію та швидко втомитесь

Поделиться сюжетом

Последние новости

Ленивый картофельный пирог с мясом: быстрый рецепт от судьи "Мастер Шеф" Татьяны Литвиноой

Как осенью обеззаразить грядки на огороде: хозяйки раскрыли уловки

Объяснительная записка в школу: что обязательно должны указать родители

Как правильно подготовить грядки к зиме: опытные фермеры дали важные советы

Эксперт рассказал, почему Запад помогает защищаться Израилю, а Украине – нет: «Небо одно у нас, общее»

Школьника принесли в жертву ради благополучия заведения: задушили во время ритуала черной магии

«Идет этап расплаты»: экстрасенс рассказала, к чему пропаганда уже готовит россиян

По 499 грн за упаковку: супермаркеты резко подняли цены на молоко, сливочное масло и сыр

Паста за 10 минут: "Мастер Шеф" дал простой, но очень вкусный рецепт на обед

Мобилизация на оккупированных территориях: отказ означает смерть

Для раннего урожая: когда и как правильно сеять петрушку осенью

Новые правила мобилизации с октября: кого коснутся изменения

Александр Мусиенко рассказал, пригласят ли Украину в НАТО на следующем «Рамштайне»: «Рассматривают варианты»

Два месяца Курской операции: военный эксперт рассказал о планах ВСУ и новых контратаках армии рф

Более 23 000 гривен в 2025 году: кто из пенсионеров получит внушительные выплаты