Улюблена страва з кабачка: шеф-кухар дала рецепт ідеальної кабачкової ікри

Улюблена страва з кабачка: шеф-кухар дала рецепт ідеальної кабачкової ікри

Шеф-кухар Валентина Кущ на своїй сторінці в Instagram розкрила улюблений рецепт кабачкової ікри, яка завжди виходить максимально смачною та ніжною.

"Обожнюю! Просто улюблена страва з кабачка після оладок. На сніданок, обід та вечерю. Тому ділюсь рецептом", – наголосила шеф-кухар.

Для приготування кабачкової ікри нам знадобляться:

  • кабачки (бажано не старі) - 1 кг
  • цибуля ріпчаста - 300 г
  • морква - 300 г
  • помідор - 300 г (можна замінити на 70 г томатної пасти)
  • часник - 3 зуб.
  • сіль - 1 ч.л.
  • цукор - 1 ст.л.
  • перець мелений - дрібка
  • оцет 9% - 1 ст.л.

"Оцет можна не додавати, але він дає приємну кислинку і ікра буде краще зберігатись", – пояснила шеф-кухар.

Цибулю нарізаємо кубиками, а моркву натираємо на тертці. На розігрітій пательні з оліємо спершу обсмажуємо цибулю протягом 5-7 хвилин, далідодаємо моркву та смажимо разом іще приблизно 10 хвилин.

Тим часом кабачки чистимо від шкірки (це обовʼязково!) та нарізаємо кубиками. Додаємо нарізані кабачки до цибулі з морквою та продовжуємо смажити до мʼякості.

Слідом додаємо або нарізаний томат без шкірки, або томатну пасту, а також подрібнений часник, сіль, перець, цукор і смажимо все разом іще приблизно 10 хвилин.

Готову овочеву масу перебиваємо занурювальним блендером до однорідності, а потім знову ставимо на плиту та варимо ще близько 10 хвилин, додавши оцет. Потрібно постійно помішувати кабачкову ікру, бо вона буде сильно булькати.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Ніжна курочка у вершково-томатному соусі: як зробити м'ясо м'яким та смачним

Нардеп-втікач Дмитрук долучився онлайн до голосування у Раді

Компенсація та санаторій: хто має право на безкоштовне оздоровлення

Мережу вразила історія про квадроберів, літню жінку і безхатька

Ціна знизиться з 4,32 до 2,64 грн за 1кВт/год: тариф на електроенергію з жовтня змінився не для всіх

У ГУР доповіли про виведення з ладу російського тральника "Обухов"

Ірина Білик знову зробила це з Дімою Коляденком: "Дякую, сонечко..."

До гречки чи картоплі: як приготувати смачні курячі тефтелі, простий рецепт

Нові правила мобілізації: ухилянтів притиснули остаточно

Збиття з Patriot російських "Кинджалів" потрапило на відео

Скільки можна заощадити на нічному тарифі на електроенергію

Шмигаль висунув Фіцо ультиматум щодо російських нафти й газу

Дали менше часу для відвідування ТЦК: Кабмін значно скоротив терміни явки за повісткою

Вчені зафіксували дивне випромінювання під час грози – допоможе пояснити причину блискавки

Конесервовані груші на зиму: залишаться, як свіжі і потрібно всього 3 інгредієнти