Улюблений рецепт домашніх пельменів: ніколи не злипаються та не розварюються

Улюблений рецепт домашніх пельменів: ніколи не злипаються та не розварюються

Для пельменів ідеально підходить заварне тісто – воно дуже ніжне, не розварюється при варці, добре тримає форму та переносить заморозку.

Кулінарна блогерка vika.cookstory поділилася улюбленим рецептом домашніх пельменів на заварному тісті. Для тіста нам знадобиться:

  • борошно - 600 г
  • гаряча вода - 350 г
  • сіль - 1 ч.л.
  • олія - 5 ст.л.

Для начинки беремо:

  • фарш - 600 г
  • цибуля - 1-2 шт.
  • сіль, перець, улюблені спеції - за смаком
  • крижана вода - 4 ст.л.

В миску просіюємо борошно, додаємо сіль і перемішуємо. Після цього вливаємо гарячу воду, додаємо олію та замішуємо тісто спершу ложкою, а далі, коли трішки охолоне, вимішуємо руками. Готове тісто загортаємо в харчову плівку та лишаємо на 30 хвилин.

Мʼясо та цибулю пропускаємо через мʼясорубку, додаємо сіль, перець та інші спеції за бажанням. Перемішуємо фарш до однорідності, поступово вмішуємо в нього крижану воду та накриваємо плівкою.

Тісто тоненько розкачуємо (приблизно 2 мм) і склянкою вирізаємо з нього кружечки. Кулінар радить спробувати новий спосіб формування пельменів: начинку перекладаємо в кондитерський мішок, а потім ліпимо пельмені, як на відео.

Варимо пельмені в киплячій підсоленій воді протягом 3-5 хвилин після того, як вони спливуть на поверхню. Подаʼмо пельмені зі сметаною та дрібно нарізаною зеленню.

Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".

Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.

Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як правильно зберігати врожай буряків узимку: важливі поради та секрети від професіоналів

Зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти

Чим обробити сад від шкідників восени: експерти назвали кращі методи

Небезпечна бактерія живе в рибі та "пожирає людей": жінка залишилася без рук та ніг після вечері

Ціни на пальне змінилися: скільки коштує заправити повний бак

Заливний пиріг з цибулею та яйцем: легкий та корисний рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Для чого використовують кондиціонер для білизни і чи потрібен він при пранні: міфи, в які ви вірите

"Доведеться підвищувати вдвічі": українські інтернет-провайдери готують нові тарифи

Як підготувати грядку під часник восени: правила гарантованого врожаю від господинь

Повістки вручатимуть "прозоро" – ТЦК зобов’язали до нових правил

500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати

На Харківщині волонтер пограбував дитину: замість покарання хотів на фронт

Україна вперше в історії стала бронзовим призером ЧС з футзалу

Людей застерегли від виходу на пенсію: відразу станете старими і хворими

Рецепт корисних цукерок без цукру та глютена: Ліза Глінська розповіла, як приготувати смачний десерт за п'ять хвилин