Улюблений рецепт домашніх пельменів: ніколи не злипаються та не розварюються
Для пельменів ідеально підходить заварне тісто – воно дуже ніжне, не розварюється при варці, добре тримає форму та переносить заморозку.
Кулінарна блогерка vika.cookstory поділилася улюбленим рецептом домашніх пельменів на заварному тісті. Для тіста нам знадобиться:
- борошно - 600 г
- гаряча вода - 350 г
- сіль - 1 ч.л.
- олія - 5 ст.л.
Для начинки беремо:
- фарш - 600 г
- цибуля - 1-2 шт.
- сіль, перець, улюблені спеції - за смаком
- крижана вода - 4 ст.л.
В миску просіюємо борошно, додаємо сіль і перемішуємо. Після цього вливаємо гарячу воду, додаємо олію та замішуємо тісто спершу ложкою, а далі, коли трішки охолоне, вимішуємо руками. Готове тісто загортаємо в харчову плівку та лишаємо на 30 хвилин.
Мʼясо та цибулю пропускаємо через мʼясорубку, додаємо сіль, перець та інші спеції за бажанням. Перемішуємо фарш до однорідності, поступово вмішуємо в нього крижану воду та накриваємо плівкою.
Тісто тоненько розкачуємо (приблизно 2 мм) і склянкою вирізаємо з нього кружечки. Кулінар радить спробувати новий спосіб формування пельменів: начинку перекладаємо в кондитерський мішок, а потім ліпимо пельмені, як на відео.
Варимо пельмені в киплячій підсоленій воді протягом 3-5 хвилин після того, як вони спливуть на поверхню. Подаʼмо пельмені зі сметаною та дрібно нарізаною зеленню.
Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".
Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.
Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.