Улюблений рецепт домашніх пельменів: ніколи не злипаються та не розварюються

Улюблений рецепт домашніх пельменів: ніколи не злипаються та не розварюються

Для пельменів ідеально підходить заварне тісто – воно дуже ніжне, не розварюється при варці, добре тримає форму та переносить заморозку.

Кулінарна блогерка vika.cookstory поділилася улюбленим рецептом домашніх пельменів на заварному тісті. Для тіста нам знадобиться:

  • борошно - 600 г
  • гаряча вода - 350 г
  • сіль - 1 ч.л.
  • олія - 5 ст.л.

Для начинки беремо:

  • фарш - 600 г
  • цибуля - 1-2 шт.
  • сіль, перець, улюблені спеції - за смаком
  • крижана вода - 4 ст.л.

В миску просіюємо борошно, додаємо сіль і перемішуємо. Після цього вливаємо гарячу воду, додаємо олію та замішуємо тісто спершу ложкою, а далі, коли трішки охолоне, вимішуємо руками. Готове тісто загортаємо в харчову плівку та лишаємо на 30 хвилин.

Мʼясо та цибулю пропускаємо через мʼясорубку, додаємо сіль, перець та інші спеції за бажанням. Перемішуємо фарш до однорідності, поступово вмішуємо в нього крижану воду та накриваємо плівкою.

Тісто тоненько розкачуємо (приблизно 2 мм) і склянкою вирізаємо з нього кружечки. Кулінар радить спробувати новий спосіб формування пельменів: начинку перекладаємо в кондитерський мішок, а потім ліпимо пельмені, як на відео.

Варимо пельмені в киплячій підсоленій воді протягом 3-5 хвилин після того, як вони спливуть на поверхню. Подаʼмо пельмені зі сметаною та дрібно нарізаною зеленню.

Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".

Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.

Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Как и когда посадить ежевику осенью саженцами: топ советов от садоводов

Десерт "Лед и огонь": упрощенный рецепт от известного повара, который поразит ваших гостей

Как правильно хранить урожай свеклы зимой: важные советы и секреты от профессионалов

Остановитесь с консервацией, ведь придется выкидывать: сколько можно хранить варенье, соленья и компоты

Чем обработать сад от вредителей осенью: эксперты назвали лучшие методы

Опасная бактерия живет в рыбе и "пожирает людей": женщина осталась без рук и ног после ужина

Цены на топливо изменились: сколько стоит заправить полный бак

Заливной пирог с луком и яйцом: легкий и полезный рецепт от звезды "Мастер Шеф" Лизы Глинской

Для чего используют кондиционер для белья и нужен ли он при стирке: мифы, в которые вы верите

"Придется повышать вдвое": украинские интернет-провайдеры готовят новые тарифы

Как подготовить грядку под чеснок осенью: правила гарантированного урожая от хозяек

Повестки будут вручать "прозрачно" – ТЦК обязали к новым правилам

500 гривен на продукты от "Ощадбанка": как получить

В Харьковской области волонтер ограбил ребенка: вместо наказания хотел на фронт

Людей предостерегли от выхода на пенсию: сразу станете старыми и больными