Улюблений сніданок: як приготувати найсмачніше яйце пашот

Улюблений сніданок: як приготувати найсмачніше яйце пашот

Яйце пашот – це популярний і швдикий сніданок, яки здатен надовго зарядити енергією. Аджери при їх приготуванні жовток залишається рідким і зберігаються всі корисні властивості.

Яйце пашот ідеально додати в листовий зелений салат, вівсяну кашу на сніданок, брускетту або бутерброд.

А от улюблений сніданок відомої фудблогерки і авторки сторінки з рецептами «Demi Kitchen» - це яйце пашот, смажений хліб, вершковий сир, авокадо, червона слабосолена риба та трохи червоної ікри

«Про пашот: саме головне правило, щоб були найсвіжіші яйця, тоді ні через сито просиджувати не потрібно, воронки робить тощо», - розповіла кулінар.

Як приготувати найсмачніше яйце пашот.

Фудблогерка також розповіла, як готує яйце пашот на сніданок:

«Я додаю трохи оцету, вливаю охайно яйцо в окрему ємність а потім з ємності в сотейник. Варю 4 хвилини. Яйце готове».

Зазначимо, що яйце пашот вариться не більше 3-5 хвилин. Цього достатньо, щоб білок згорнувся, а жовток залишився рідким.

Як приготувати найсмачніше яйце пашот.

Час приготування також залежить від рецепта й уподобань (класичний варіант швидше, варіант у мультиварці — довше на 2-3 хвилини): зовсім рідкий жовток — 3 хвилини, щільніший — 4-5 хвилин.

Для того, щоб приготувати яйце пашот за класичним рецептом спочатку беруть каструлю і заливають у неї воду. Однак заповнювати слід лише на 60-70%.

Потім каструлю ставлять на вогонь, доводять воду до кипіння, підсолюють і додають столову ложку оцту.

Як приготувати найсмачніше яйце пашот.

Після цього круговими рухами шумівки створюють воронку. У неї і вбивають сире яйце.

Яйце пашот можна приготувати і в мультиварці. Для цього обирають програму «Пар» або «Варка».

Наливають літр води у чашу мультиварки, додають оцет. Після цього акуратно мішають і вбивають яйце у вирву. Програму поставити на 5 хвилин.

Як приготувати найсмачніше яйце пашот.

Такий омлет не опаде і залишиться пухким: рецепт ідеального сніданку.

Повітряний, як пух: рецепт творожного пирога з манкою для всієї родини.

Краще, ніж запіканка: шеф-кухар дала рецепт сирного пирога з полуницею.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як правильно зберігати врожай буряків узимку: важливі поради та секрети від професіоналів

Зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти

Чим обробити сад від шкідників восени: експерти назвали кращі методи

Небезпечна бактерія живе в рибі та "пожирає людей": жінка залишилася без рук та ніг після вечері

Ціни на пальне змінилися: скільки коштує заправити повний бак

Заливний пиріг з цибулею та яйцем: легкий та корисний рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Для чого використовують кондиціонер для білизни і чи потрібен він при пранні: міфи, в які ви вірите

"Доведеться підвищувати вдвічі": українські інтернет-провайдери готують нові тарифи

Як підготувати грядку під часник восени: правила гарантованого врожаю від господинь

Повістки вручатимуть "прозоро" – ТЦК зобов’язали до нових правил

500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати

На Харківщині волонтер пограбував дитину: замість покарання хотів на фронт

Україна вперше в історії стала бронзовим призером ЧС з футзалу

Людей застерегли від виходу на пенсію: відразу станете старими і хворими

Рецепт корисних цукерок без цукру та глютена: Ліза Глінська розповіла, як приготувати смачний десерт за п'ять хвилин