Універсальна закуска: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт простого паштету з печінкою

Універсальна закуска: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт простого паштету з печінкою

Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала рецепт смачного домашнього паштету з курячою печінкою, який порадує своїм ніжним смаком та вишуканим соусом, при цьому гіркоти через використання печінки не буде.

Для приготування паштету знадобляться:

  • 500 г курячої печінки
  • 100 мл молока
  • 140 г цибулі
  • 140 г моркви
  • 50 г кореня селери
  • 50 мл оливкової олії
  • 10 анчоусів
  • 15 каперсів
  • 50 мл білого вина
  • 50 г вершкового масла

Для соусу:

  • 150 г журавлини
  • 50 мл білого вина
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст. Плюшевий ведмедик

Процес приготування починається із ретельного промивання печінки, яку потім необхідно обсушити за допомогою паперового рушника. Обсмажте печінку на середньому вогні у сковороді з додаванням невеликої кількості оливкової олії до повної готовності, після чого залиште її остигати, ділиться "Майстер Шеф" Литвинова.

Тим часом дрібно наріжте цибулю, моркву та корінь селери. Обсмажте їх на сковороді з оливковою олією, доки вони не стануть м'якими. Додайте до овочів анчоуси та каперси, продовжуючи обсмажувати суміш ще 1-2 хвилини. Влийте біле вино і готуйте, поки рідина повністю не вбереться.

"Мастер Шеф" Литвинова додає, коли овочева суміш та печінка охолонуть, подрібніть їх у м'ясорубці чи блендері до отримання однорідної маси. У цю масу додайте молоко та вершкове масло, ретельно перемішавши всі інгредієнти. Покладіть готовий паштет у форму і помістіть його в холодильник на кілька годин для застигання.

Поки паштет охолоджується, приготуйте соус. У каструлі змішайте журавлину, біле вино, вершкове масло та мед. Варіть на повільному вогні до загусання соусу, радить "Мастер Шеф" Литвинова. Перед подачею паштету на стіл наріжте тости і подавайте їх разом із паштетом, поливаючи журавлинним соусом.

Найкраще шарлотки: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".

Замість звичайного шашлику: "Майстер Шеф" Ярославський дав рецепт найсмачнішого м'яса.

Потрібно лише 10 хвилин: фіналістка "Майстер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ