Універсальна закуска: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт простого паштету з печінкою

Універсальна закуска: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт простого паштету з печінкою

Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала рецепт смачного домашнього паштету з курячою печінкою, який порадує своїм ніжним смаком та вишуканим соусом, при цьому гіркоти через використання печінки не буде.

Для приготування паштету знадобляться:

  • 500 г курячої печінки
  • 100 мл молока
  • 140 г цибулі
  • 140 г моркви
  • 50 г кореня селери
  • 50 мл оливкової олії
  • 10 анчоусів
  • 15 каперсів
  • 50 мл білого вина
  • 50 г вершкового масла

Для соусу:

  • 150 г журавлини
  • 50 мл білого вина
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст. Плюшевий ведмедик

Процес приготування починається із ретельного промивання печінки, яку потім необхідно обсушити за допомогою паперового рушника. Обсмажте печінку на середньому вогні у сковороді з додаванням невеликої кількості оливкової олії до повної готовності, після чого залиште її остигати, ділиться "Майстер Шеф" Литвинова.

Тим часом дрібно наріжте цибулю, моркву та корінь селери. Обсмажте їх на сковороді з оливковою олією, доки вони не стануть м'якими. Додайте до овочів анчоуси та каперси, продовжуючи обсмажувати суміш ще 1-2 хвилини. Влийте біле вино і готуйте, поки рідина повністю не вбереться.

"Мастер Шеф" Литвинова додає, коли овочева суміш та печінка охолонуть, подрібніть їх у м'ясорубці чи блендері до отримання однорідної маси. У цю масу додайте молоко та вершкове масло, ретельно перемішавши всі інгредієнти. Покладіть готовий паштет у форму і помістіть його в холодильник на кілька годин для застигання.

Поки паштет охолоджується, приготуйте соус. У каструлі змішайте журавлину, біле вино, вершкове масло та мед. Варіть на повільному вогні до загусання соусу, радить "Мастер Шеф" Литвинова. Перед подачею паштету на стіл наріжте тости і подавайте їх разом із паштетом, поливаючи журавлинним соусом.

Найкраще шарлотки: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".

Замість звичайного шашлику: "Майстер Шеф" Ярославський дав рецепт найсмачнішого м'яса.

Потрібно лише 10 хвилин: фіналістка "Майстер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.

Поделиться сюжетом

Последние новости

В Китае обнаружили новую смертельную болезнь

"Укрпочта" оставила цены на свои тарифы в покое: новые услуги на подходе

Антарктида стремительно превращается в "зеленый" континент из-за изменения климата

В Украине назревает коммунальный кризис: решение Минфина ставит под угрозу тепло в домах

Холодный соленый чизкейк с рыбой: звезда "Мастер Шеф" раскрыла рецепт изысканного пирога без выпечки

4 ингредиента, а вкус - божественный: рецепт мятного ликера, который будет готов к Новому году

В Грузии новый медиаскандал из-за рекламы с разрушенными украинскими городами

За коммуналку можно не платить совсем: кто из украинцев получит 100% льготу уже с октября

Многодетные родители могут остаться без отсрочки: такое произойдет в трех случаях

16 домов, 9 авто и 15 млн налички: что скрывала от народа чиновница Татьяна Крупа

Муж дочери Ирины Фарион погиб на войне

"Укртелеком" назвал цены на интернет до конца 2024 года: "Мы разработали новый тариф"

Грибной суп с фрикадельками и клецками: победительница "Мастер Шеф" раскрыла любимый рецепт

Через месяц будет развилка: ждать ли Украине кардинальных изменений от "Рамштайна"

Останетесь без машины, если забудете про это: главные правила прогревания авто