В азіатському стилі: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт ситної локшини з овочами
Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити смачну локшину в азіатському стилі та не переборщити з приправами.
Інгредієнти:
- 100 г рисової локшини (сухий)
- 200 г кальмарів
- 100 г солодкого перцю
- 100 г моркви
- 100 г червоної солодкої цибулі
- 3-4 зубчики часнику (роздавити)
- 1 стручок лемонграсу (опціонально)
- Сок и цедра лимона
- 20 мл рослинної олії (бажано кунжутної)
- 1/2 стручка гострого перцю
- 2 пера зеленого лука
- 1 ч. л. кунжуту
- 2-3 ст. устричного чи соєвого соусу
- 1 ст. рибного соусу
- 3-4 суцвіття кінзи (тільки листя)
Приготування:
Замочіть рисову локшину у воді на 15-20 хвилин, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова. Наріжте цибулю, моркву та гострий перець тонкою соломкою.
У великій сковороді або воку розігрійте олію з часником, лимоном та гострим перцем. Додайте кальмари та обсмажте 5 хвилин.
Додайте всі нарізані овочі та готуйте, помішуючи, 2-3 хвилини на великому вогні. Потім додайте соуси та цедру лайма, перемішайте та готуйте ще 5 хвилин.
"Мастер Шеф" Литвинова радить, відіжміть рисову локшину і додайте до овочів на великому вогні. Вимкніть плиту і дайте постояти 2-3 хвилини.
Наріжте зелену цибулю та кінзу.
Подавайте на тарілки, прикрасьте зеленню та посипте кунжутом.
Можна використати яловичину, свинину, курку, індичку, креветки чи восьминоги замість кальмарів, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.