Вареники вийдуть нереально смачними: фіналістка "Мастер Шеф" дала покращений рецепт

Вареники вийдуть нереально смачними: фіналістка "Мастер Шеф" дала покращений рецепт

Зірка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко поділилася рецептом нереально смачних вареників із капустою, запечених у грибному соусі.

Для тіста нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 320 г борошна
  • 200 мл окропу
  • 0,5 ч.л. солі
  • 1 жовток
  • 2 ст.л. олії

Для начинки фіналістка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко взяла:

  • 350 г квашеної капусти
  • 1 цибулину
  • сіль і перець на смак

Для грибного соусу:

  • 300 г печериць
  • якщо є, додаємо 100 г сушених білих грибів (їх потрібно попередньо замочити)
  • 0,5 л вершків жирністю 20-30%
  • 200 мл води
  • 2 цибулини
  • зелень (петрушка)
  • сіль і цукор на смак

Спершу зірка "Мастер Шеф" готує начинку. Квашену капусту за необхідності промиваємо. Цибулю нарізаємо кубиком і обсмажуємо на розігрітій пательні з олією. Змішуємо капусту, цибулю, додаємо сіль і перець.

Щоб приготувати еластичне тісто на вареники, "Мастер Шеф" Ольга Рябенко просто змішує борошно з сіллю, окропом, жовтком і олією. З готового тіста формуємо кулю, накриваємо трішки вологим рушником і лишаємо на 30 хвилин.

Після цього ділимо тісто на кілька частин. Розкачуємо по черзі кожну частину в тонкий пласт на припиленому борошном столі. Вирізаємо кружальця, викладаємо начинку, формуємо вареники та одразу відправляємо їх у морозилку – для цього рецепту нам треба заморожені вареники.

Гриби нарізаємо та обсмажуємо на розігрітій пательні з додаванням олії до румʼяності. Потім додаємо нарізану півкільцями цибулю. Далі заливаємо вершками, підсолюємо та підсолоджуємо на смак і тушкуємо, поки не випарується половина рідини. У кінці додаємо до соусу дрібно нарізану зелень.

На дно каструлі "Мастер Шеф" Ольга Рябенко викладає шар заморожених вареників, потім заливає їх половиною грибного соусу, знову викладає вареники та заливає рештою соусу та склянкою води. Накриваємо кришкою та відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.

Дуже апетитно - переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачної страви з картоплі.

Також повідомлялось, що переможниця "Мастер Шеф" поділилася рецептом української смакоти з простих інгредієнтів.

Вдалий варіант закуски: суддя "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом випічки.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ