Вареники вийдуть нереально смачними: фіналістка "Мастер Шеф" дала покращений рецепт

Вареники вийдуть нереально смачними: фіналістка "Мастер Шеф" дала покращений рецепт

Зірка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко поділилася рецептом нереально смачних вареників із капустою, запечених у грибному соусі.

Для тіста нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 320 г борошна
  • 200 мл окропу
  • 0,5 ч.л. солі
  • 1 жовток
  • 2 ст.л. олії

Для начинки фіналістка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко взяла:

  • 350 г квашеної капусти
  • 1 цибулину
  • сіль і перець на смак

Для грибного соусу:

  • 300 г печериць
  • якщо є, додаємо 100 г сушених білих грибів (їх потрібно попередньо замочити)
  • 0,5 л вершків жирністю 20-30%
  • 200 мл води
  • 2 цибулини
  • зелень (петрушка)
  • сіль і цукор на смак

Спершу зірка "Мастер Шеф" готує начинку. Квашену капусту за необхідності промиваємо. Цибулю нарізаємо кубиком і обсмажуємо на розігрітій пательні з олією. Змішуємо капусту, цибулю, додаємо сіль і перець.

Щоб приготувати еластичне тісто на вареники, "Мастер Шеф" Ольга Рябенко просто змішує борошно з сіллю, окропом, жовтком і олією. З готового тіста формуємо кулю, накриваємо трішки вологим рушником і лишаємо на 30 хвилин.

Після цього ділимо тісто на кілька частин. Розкачуємо по черзі кожну частину в тонкий пласт на припиленому борошном столі. Вирізаємо кружальця, викладаємо начинку, формуємо вареники та одразу відправляємо їх у морозилку – для цього рецепту нам треба заморожені вареники.

Гриби нарізаємо та обсмажуємо на розігрітій пательні з додаванням олії до румʼяності. Потім додаємо нарізану півкільцями цибулю. Далі заливаємо вершками, підсолюємо та підсолоджуємо на смак і тушкуємо, поки не випарується половина рідини. У кінці додаємо до соусу дрібно нарізану зелень.

На дно каструлі "Мастер Шеф" Ольга Рябенко викладає шар заморожених вареників, потім заливає їх половиною грибного соусу, знову викладає вареники та заливає рештою соусу та склянкою води. Накриваємо кришкою та відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.

Дуже апетитно - переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачної страви з картоплі.

Також повідомлялось, що переможниця "Мастер Шеф" поділилася рецептом української смакоти з простих інгредієнтів.

Вдалий варіант закуски: суддя "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом випічки.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Експерт про хибні пріоритети та інфантилізм: профінансували заміну герба на Батьківщині-матері, а на лінії оборони навколо Покровська не вистачило

В Бердянську за навчання в українській школі окупанти погрожують позбавленням батьківських прав

Не треба шастати: ГУР показало відео ліквідації окупантів бійцями Firebird

369 грн за упаковку "розчинного": супермаркети різко змінили ціни на каву, молоко та вершки

"Це русизм і неповага": до українських матерів звернулися у соцмережах

Ніжне тісто та багата начинка: рецепт сирного десерту від "Мастер Шефа" Литвинової

"За прикрим вивертом долі…" Кокотюха відреагував на скандал з росіянами на книжковому ярмарку в Німеччині

Як українською сказати картопля "в мундирі": гарні народні назви страви

Українські енергетики демонструють високий професіоналізм у складних умовах – депутат Кучеренко

У Харкові мешканець РФ розвідував локації ЗСУ й намагався допомогти окупантам підготувати удари по регіону

15-річна американка прочитала книгу Достоєвського і застрелила свою матір: втратила контроль через знайдені вейпи

Метінвест Ахметова заплатив до бюджету України майже 50 млрд гривень податків від початку війни

У Німеччині українцям довелося брати участь у книжковому ярмарку разом з росіянами

ПриватБанк блокує навіть зарплатні картки, але це півбіди: "враження, ніби повернувся в 20 століття"

Водії хапаються за серце: на АЗС рекордне подорожчання