Використовуйте цей секрет: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла секрети приготування особливої ​​страви з рисом

Використовуйте цей секрет: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла секрети приготування особливої ​​страви з рисом

Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити оригінальне блюдо з рисом. У правильно приготовленого різотто кремоподібна, але не дуже рідкісна структура. Ключовим елементом страви є смачний бульйон.

Інгредієнти (на 3-4 порції):

  • Рис Арборіо — 250 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Курячий бульйон - 750 г
  • Вершкове масло - 60 г
  • Біле вино - 80 г
  • Шафран — 1 г
  • Соль — 1 год. л.
  • Пармезан - 40 г
  • Лисички для прикраси

Приготування:

Дрібно наріжте цибулю та часник. Підготуйте курячий бульйон, довівши його до кипіння та підтримуючи у гарячому стані. Замочіть шафран у невеликій кількості теплої води, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.

У глибокій сковороді або каструлі розтопіть 30 г масла на середньому вогні. Додайте цибулю та часник, обсмажуйте до прозорості, близько 5 хвилин.

"Мастер Шеф" Литвинова порадила, додайте рис Арборіо до цибулі та часнику. Обсмажуйте, постійно помішуючи, поки рис не стане трохи прозорим по краях, близько 2-3 хвилин. Влийте біле вино в рис і готуйте, доки воно майже повністю не випарується.

Влийте половину гарячого курячого бульйону та шафранову воду до рису. Готуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, поки бульйон майже повністю не вбереться.

Продовжуйте додавати бульйон по одному ополонику, даючи кожній порції вбратися перед додаванням наступної. Процес має зайняти близько 18-20 хвилин, зауважила "Мастер Шеф" Литвинова.

Коли рис стане аль денте і структура страви стане кремоподібною, додайте вершкове масло, що залишилося, і натертий пармезан. Перемішайте до однорідності.

Посоліть до смаку.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Школярам за кордоном введуть нове правило: батькам доведеться вибирати

Як зробити добриво з опалого листя: садівники дали прості, але важливі поради

Українським дітям платитимуть 11 тисяч щомісяця: нова програма підтримки

Ніжні ліниві голубці: як зробити обід за лічені хвилини

Студенти можуть розраховувати на додаткові вихідні: як їх отримати

Як підготувати газон до зими та холоду: експерти дали важливі поради та алгоритм дій

Мають робити це постійно: пенсіонерів суворо попередили, можна втратити гроші

Гарбузи, привиди та солодощі: що не можна робити на Хелловін, щоб уникнути біди

Марія Ланг розповіла про деокупацію Запорізької області: «Операція буде розроблена разом із союзниками»

Олег Тістол розповів про свої проєкти українських грошей: «Нацбанк, були пропозиції»

Як на підвіконні виростити перець: корисні поради господинь

Незабаром почнеться хаос: з Китаю завезли "клопів, що пукають", які знищують дерева

Молочка на вагу золота: де купувати сметану, молоко і масло, щоб не розорити гаманець

Для любителів шоколаду: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав рецепт ідеального десерту

Project Rene: датамайнери показали приховані можливості у новому The Sims