Використовуйте цей секрет: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла секрети приготування особливої ​​страви з рисом

Використовуйте цей секрет: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла секрети приготування особливої ​​страви з рисом

Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити оригінальне блюдо з рисом. У правильно приготовленого різотто кремоподібна, але не дуже рідкісна структура. Ключовим елементом страви є смачний бульйон.

Інгредієнти (на 3-4 порції):

  • Рис Арборіо — 250 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Курячий бульйон - 750 г
  • Вершкове масло - 60 г
  • Біле вино - 80 г
  • Шафран — 1 г
  • Соль — 1 год. л.
  • Пармезан - 40 г
  • Лисички для прикраси

Приготування:

Дрібно наріжте цибулю та часник. Підготуйте курячий бульйон, довівши його до кипіння та підтримуючи у гарячому стані. Замочіть шафран у невеликій кількості теплої води, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.

У глибокій сковороді або каструлі розтопіть 30 г масла на середньому вогні. Додайте цибулю та часник, обсмажуйте до прозорості, близько 5 хвилин.

"Мастер Шеф" Литвинова порадила, додайте рис Арборіо до цибулі та часнику. Обсмажуйте, постійно помішуючи, поки рис не стане трохи прозорим по краях, близько 2-3 хвилин. Влийте біле вино в рис і готуйте, доки воно майже повністю не випарується.

Влийте половину гарячого курячого бульйону та шафранову воду до рису. Готуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, поки бульйон майже повністю не вбереться.

Продовжуйте додавати бульйон по одному ополонику, даючи кожній порції вбратися перед додаванням наступної. Процес має зайняти близько 18-20 хвилин, зауважила "Мастер Шеф" Литвинова.

Коли рис стане аль денте і структура страви стане кремоподібною, додайте вершкове масло, що залишилося, і натертий пармезан. Перемішайте до однорідності.

Посоліть до смаку.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Коммунальное бремя снимут с плеч некоторых украинцев: кто получит платежки со скидкой

Эмоциональные вызовы и интересные новости: гороскоп на 9 октября для всех знаков Зодиака

Какую еду нужно есть 9 октября и от чего нельзя отказываться: приметы и запреты на Иакова

Украину заполонят африканцы и афганцы: ждет много проблем

Самые сочные рулеты с маком: проверенный семейный рецепт

Школьникам за границей введут новое правило: родителям придется выбирать

Как сделать удобрение из опавших листьев: садовники дали простые, но важные советы

Украинским детям будут платить 11 тысяч ежемесячно: новая программа поддержки

Нежные ленивые голубцы: как сделать обед за считанные минуты

Студенты могут рассчитывать на дополнительные выходные: как их получить

Как подготовить газон к зиме и холоду: эксперты дали важные советы и алгоритм действий

Должны делать это постоянно: пенсионеров строго предупредили, можно потерять деньги

Тыквы, привидения и сладости: что нельзя делать на Хэллоуин, чтобы избежать беды

Мария Ланг рассказала о деоккупации Запорожской области: «Операция будет разработана вместе с союзниками»

Олег Тистол рассказал о своих проектах украинских денег: «Нацбанк, были предложения»