Вино додасть пікантності: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт ідеальної страви до Нового року

Вино додасть пікантності: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт ідеальної страви до Нового року

Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський запропонував перед святами улюблена святкова страва – це качка запечена з яблуками. "Мастер Шеф" Ярославський розповів детально, як правильно запекти качку і зробити м'ясо дуже м'яким та ніжним.

Час приготування: 3-3,5 години (включаючи час маринування)

Інгредієнти:

  • 1 качка (вагою близько 1.3 кг)
  • 55 г гірчиці дижонської
  • 60 г меду
  • сіль
  • Чорний перець
  • 5 невеликих зелених яблук
  • 5 невеликих картоплин
  • Біле вино (за бажанням)
  • Трави (чебрець, розмарин)
  • фольга

Приготування маринаду:

У глибокій мисці змішайте гірчицю, мед, сіль та чорний перець, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.

Промийте качку, висушіть рушником і натріть маринадом.

Покладіть качку в миску з маринадом, натріть зовні та всередині, потім залиште маринуватися в холодильнику на ніч або навіть на 2 дні.

Підготовка до запікання:

Розігрійте духовку до 180 градусів. "Мастер Шеф" Ярославський додає, розріжте яблука на четвертинки, виріжте насіння.

Розріжте картоплини навпіл.

Запікання:

Вийміть качку з холодильника і дайте їй трохи прогрітися до кімнатної температури.

На середину фольги покладіть качку, а навколо неї розподіліть яблука та картоплю, розповідає Мастер Шеф Ярославський.

Підніміть бічні краї фольги, щоб утворити "човник", щоб соки не витікали.

При необхідності обв'яжіть ніжки качки шпагатом для красивішого вигляду.

За бажання, додайте біле вино та трави (чебрець, розмарин).

Запікання:

Закрийте качку фольгою, щоб вона готувалася у власному соку. Поставте в духовку на 180 градусів на 1 годину.

Зменшіть температуру до 120 градусів і готуйте ще 2-2,5 години.

Потім відкрийте фольгу, полийте качку соками, підніміть температуру до 200-220 градусів і доведіть до рум'яної скоринки.

Подання:

Вийміть качку з духовки, наріжте та подавайте з яблуками та картоплею. Полийте соусом із соків, додав "Мастер Шеф" Ярославський.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Українцям дали прогноз закінчення війни: минулий не справдився

Рецепт панкейків від "Майстер Шефа" Клопотенко: секретні інгредієнти додадуть особливого смаку

Як виростити апельсин вдома на підвіконні: найпростіший метод

Простий рецепт кексу "Зебра": десерт, який сподобається дорослим і дітям

Як покращити зір без операції: експерти назвали вітаміни, які потрібно пити

Чому помилки — це шлях до успіху: мозок можна натренувати, як м'язи

Тарологиня Олена Бюн розповіла, чи готовий Захід запросити Україну до НАТО: «Тут карти кажуть, що…»

Покаталася на човні і залишилася без попи: дівчина тепер не зможе жити без калоприймача

Північнокорейські солдати на фронті: чим може відповісти ЄС і чи будуть війська НАТО в Україні

Контролер навідуватиметься частіше: в Україні посилять перевірки електролічильників

Рецепт шоколадних млинців від судді "Мастер Шеф" Мартиновської: тонкі та дуже смачні

Стояли, чекали і занудьгували: дівчина знайшла чим зайняти свій рот із чоловіком у черзі

"Непросте випробування": військовий експерт розповів про те, як армія РФ штурмує Харківщину і які шанси на успіх у оккупантів

Перші снігопади: українці попередили про погоду

Михайло Шейтельман заявив, що солдати КНДР на війні в Україні – це не відчай кремля, а виклик для США