Вино додасть пікантності: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт ідеальної страви до Нового року

Вино додасть пікантності: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт ідеальної страви до Нового року

Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський запропонував перед святами улюблена святкова страва – це качка запечена з яблуками. "Мастер Шеф" Ярославський розповів детально, як правильно запекти качку і зробити м'ясо дуже м'яким та ніжним.

Час приготування: 3-3,5 години (включаючи час маринування)

Інгредієнти:

  • 1 качка (вагою близько 1.3 кг)
  • 55 г гірчиці дижонської
  • 60 г меду
  • сіль
  • Чорний перець
  • 5 невеликих зелених яблук
  • 5 невеликих картоплин
  • Біле вино (за бажанням)
  • Трави (чебрець, розмарин)
  • фольга

Приготування маринаду:

У глибокій мисці змішайте гірчицю, мед, сіль та чорний перець, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.

Промийте качку, висушіть рушником і натріть маринадом.

Покладіть качку в миску з маринадом, натріть зовні та всередині, потім залиште маринуватися в холодильнику на ніч або навіть на 2 дні.

Підготовка до запікання:

Розігрійте духовку до 180 градусів. "Мастер Шеф" Ярославський додає, розріжте яблука на четвертинки, виріжте насіння.

Розріжте картоплини навпіл.

Запікання:

Вийміть качку з холодильника і дайте їй трохи прогрітися до кімнатної температури.

На середину фольги покладіть качку, а навколо неї розподіліть яблука та картоплю, розповідає Мастер Шеф Ярославський.

Підніміть бічні краї фольги, щоб утворити "човник", щоб соки не витікали.

При необхідності обв'яжіть ніжки качки шпагатом для красивішого вигляду.

За бажання, додайте біле вино та трави (чебрець, розмарин).

Запікання:

Закрийте качку фольгою, щоб вона готувалася у власному соку. Поставте в духовку на 180 градусів на 1 годину.

Зменшіть температуру до 120 градусів і готуйте ще 2-2,5 години.

Потім відкрийте фольгу, полийте качку соками, підніміть температуру до 200-220 градусів і доведіть до рум'яної скоринки.

Подання:

Вийміть качку з духовки, наріжте та подавайте з яблуками та картоплею. Полийте соусом із соків, додав "Мастер Шеф" Ярославський.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ