Вино додасть пікантності: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт ідеальної страви до Нового року

Вино додасть пікантності: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт ідеальної страви до Нового року

Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський запропонував перед святами улюблена святкова страва – це качка запечена з яблуками. "Мастер Шеф" Ярославський розповів детально, як правильно запекти качку і зробити м'ясо дуже м'яким та ніжним.

Час приготування: 3-3,5 години (включаючи час маринування)

Інгредієнти:

  • 1 качка (вагою близько 1.3 кг)
  • 55 г гірчиці дижонської
  • 60 г меду
  • сіль
  • Чорний перець
  • 5 невеликих зелених яблук
  • 5 невеликих картоплин
  • Біле вино (за бажанням)
  • Трави (чебрець, розмарин)
  • фольга

Приготування маринаду:

У глибокій мисці змішайте гірчицю, мед, сіль та чорний перець, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.

Промийте качку, висушіть рушником і натріть маринадом.

Покладіть качку в миску з маринадом, натріть зовні та всередині, потім залиште маринуватися в холодильнику на ніч або навіть на 2 дні.

Підготовка до запікання:

Розігрійте духовку до 180 градусів. "Мастер Шеф" Ярославський додає, розріжте яблука на четвертинки, виріжте насіння.

Розріжте картоплини навпіл.

Запікання:

Вийміть качку з холодильника і дайте їй трохи прогрітися до кімнатної температури.

На середину фольги покладіть качку, а навколо неї розподіліть яблука та картоплю, розповідає Мастер Шеф Ярославський.

Підніміть бічні краї фольги, щоб утворити "човник", щоб соки не витікали.

При необхідності обв'яжіть ніжки качки шпагатом для красивішого вигляду.

За бажання, додайте біле вино та трави (чебрець, розмарин).

Запікання:

Закрийте качку фольгою, щоб вона готувалася у власному соку. Поставте в духовку на 180 градусів на 1 годину.

Зменшіть температуру до 120 градусів і готуйте ще 2-2,5 години.

Потім відкрийте фольгу, полийте качку соками, підніміть температуру до 200-220 градусів і доведіть до рум'яної скоринки.

Подання:

Вийміть качку з духовки, наріжте та подавайте з яблуками та картоплею. Полийте соусом із соків, додав "Мастер Шеф" Ярославський.

Поделиться сюжетом

Последние новости

На пенсию смолоду: список прокуроров, которым удалось невозможное в Украине

Бесплатно до конца года: для некоторых украинцев отменили плату за проезд в транспорте

Куриные окорочка в пикантном соусе: доступный рецепт от "Мастер Шефа" Хименес-Браво

Мастера скрестили ретрокар Chevrolet с электрическим BMW: в 50-х видели именно такое будущее

Корчинский признал, что мобилизационный возраст может опуститься до 14 лет

Готовьте не меньше 10 000 грн: "Нафтогаз" предложил украинцам обновить счетчики

Гороскоп на 23 октября для всех знаков Зодиака: обратите внимание на финансовые вопросы

Что нужно обязательно сделать женщинам 23 октября и почему запрещено планировать: приметы и запреты на Иакова

Украинцам дали прогноз окончания войны: прошлый не сбылся

Рецепт панкейков от "Мастер Шефа" Клопотенко: секретные ингредиенты придадут особый вкус

Как вырастить апельсин дома на подоконнике: самый простой метод

Простой рецепт кекса "Зебра": десерт, который понравится взрослым и детям

Как улучшить зрение без операции: эксперты назвали витамины, которые нужно пить

Почему ошибки – это путь к успеху: мозг можно натренировать, как мышцы

Таролог Елена Бюн рассказала, готов ли Запад пригласить Украину в НАТО: «Здесь карты говорят, что…»