Вино додасть пікантності: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт ідеальної страви до Нового року

Вино додасть пікантності: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт ідеальної страви до Нового року

Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський запропонував перед святами улюблена святкова страва – це качка запечена з яблуками. "Мастер Шеф" Ярославський розповів детально, як правильно запекти качку і зробити м'ясо дуже м'яким та ніжним.

Час приготування: 3-3,5 години (включаючи час маринування)

Інгредієнти:

  • 1 качка (вагою близько 1.3 кг)
  • 55 г гірчиці дижонської
  • 60 г меду
  • сіль
  • Чорний перець
  • 5 невеликих зелених яблук
  • 5 невеликих картоплин
  • Біле вино (за бажанням)
  • Трави (чебрець, розмарин)
  • фольга

Приготування маринаду:

У глибокій мисці змішайте гірчицю, мед, сіль та чорний перець, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.

Промийте качку, висушіть рушником і натріть маринадом.

Покладіть качку в миску з маринадом, натріть зовні та всередині, потім залиште маринуватися в холодильнику на ніч або навіть на 2 дні.

Підготовка до запікання:

Розігрійте духовку до 180 градусів. "Мастер Шеф" Ярославський додає, розріжте яблука на четвертинки, виріжте насіння.

Розріжте картоплини навпіл.

Запікання:

Вийміть качку з холодильника і дайте їй трохи прогрітися до кімнатної температури.

На середину фольги покладіть качку, а навколо неї розподіліть яблука та картоплю, розповідає Мастер Шеф Ярославський.

Підніміть бічні краї фольги, щоб утворити "човник", щоб соки не витікали.

При необхідності обв'яжіть ніжки качки шпагатом для красивішого вигляду.

За бажання, додайте біле вино та трави (чебрець, розмарин).

Запікання:

Закрийте качку фольгою, щоб вона готувалася у власному соку. Поставте в духовку на 180 градусів на 1 годину.

Зменшіть температуру до 120 градусів і готуйте ще 2-2,5 години.

Потім відкрийте фольгу, полийте качку соками, підніміть температуру до 200-220 градусів і доведіть до рум'яної скоринки.

Подання:

Вийміть качку з духовки, наріжте та подавайте з яблуками та картоплею. Полийте соусом із соків, додав "Мастер Шеф" Ярославський.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ