Вкус из детства: "Мастер Шеф" Ярославский дал рецепт домашней выпечки с сахарной пудрой

Вкус из детства: "Мастер Шеф" Ярославский дал рецепт домашней выпечки с сахарной пудрой

Судья кулинарного проекта "Мастер Шеф" Владимир Ярославский рассказал в Инстаграм, как можно побаловать себя, приготовив сладости прямо из детства, мягкую выпечку с сахарной пудрой.

Ингредиенты:

  • Яйца – 12 штук
  • Соль – щепотка
  • Сахар – щепотка
  • Сметана домашняя (или жирная магазинная) – 100 граммов
  • Водка – 30 граммов
  • Мука – 270-330 граммов
  • Масло подсолнечное (для жарки) – 500 граммов
  • Сахарная пудра – 100 граммов

Приготовление:

В миске смешайте яйца, щепотку соли и щепотку сахара. Добавьте сметану и водку, тщательно перемешайте, советует "Мастер Шеф" Ярославский.

Постепенно добавляйте муку, замешивая тесто. Если сметана не жирная, добавьте немного сливочного масла (до 30 граммов) для более насыщенного вкуса.

"Мастер Шеф" Ярославский заметил, тесто должно быть упругим, но не слишком жестким.

Оставьте тесто на 30 минут в холодильнике для отдыха. Раскатайте тесто тонким слоем.

Вырежьте тесто на ромбики и сделайте в центре каждого разрез, через который продеть уголок теста.

Разогрейте масло в глубокой сковороде.

Обжарьте вергуны до золотистой корочки. Они должны быть хрустящими. Обсушите вергуны на бумажном полотенце, чтобы удалить лишнее масло, посоветовал "Мастер Шеф" Ярославский.

@yaroslavskyi.vova

Хрустики або Вергуни на горілці З хрусткими вергунами я познайомився у Полтаві, коли навчався у технікумі, років у 15. Але рецепт з часом забув, про те дуже хотів відновити, бо це враження з дитинства мене не полишало. Я лише памʼятав що там сметана, горілка та яйця 😁 й, звісно, борошно.  Інгредієнти: -2 яйця  -Дрібка солі -Дрібка цукру  -100г домашньої сметани (35%) -30г горілка  -270-330г Борошно  -500г олія для смаження  -100г цукрова пудра  Готуємо: 👉яйця змішую зі сметаною, цукром та сіллю, додаю горілку і замішую просте тісто.  ❗️Воно має бути не дуже мʼяким, але й не дуже тугим.  👉Дайю йому постояти у холоді хвилин 30 і далі тоненько розкачую  ❗️Можна додавати борошно по необхідності - слідкуйте за консистенцією тіста! 👉ріжу ромбиками тісто, в середині розріз через який протягу один куточок  Та смажу у фритюрі  👉Готові вироби посипаю щедро цукровою пудрою!  Якщо сметана не така жирна - можна додати трішки вершкового масла до тіста 25-30г  Смачного!  Ваші лайки та репости - велика підтримка для мене 🫶

♬ оригинальный звук - Vladislava🤍

Поділитися сюжетом

Останні новини

Тимчасова допомога дітям: як оформити і скільки можна отримати в 2024 році

Астрологічний прогноз на 11 жовтня: що чекає на знаки Зодіаку в п'ятницю

Чому не можна залишати бардак вдома 11 жовтня і як зробити любовний амулет: прикмети та заборони на Пилипа

"Йде циклами, закінчиться все раптово": відомий астролог визначив, коли фінал війни

Тістечка з вишнею за унікальним рецептом: переможниця "Мастер Шеф" розкрила фірмовий секрет

Українцям з дітьми видають екстрену фінансову допомогу: як сім'ї отримати 54 тисячі

Як правильно обрізати плодові дерева восени: детальна інструкція досвідчених садівників

Уроки "Захист України" в українських школах: що там відбувається насправді

Найсмачніша пахлава з горіхами та медом: швидкий рецепт від "Майстер Шеф" Лізи Глинської

Як зменшити витрати на опалення: "Газмережі" дали поради на зиму

Які квіти вибрати для вирощування у теплиці: садівники поділилися секретом

Рахунки зростають, а субсидії немає: кому з українців не допоможуть погасити комуналку

Карта Диявола підтверджує нам, що це якийсь обман, - Тетяна Гай про північнокорейських військових

Медики б'ють на сполох через дітей: на що звернути увагу

Зима може бути м'якшою, ніж очікували: синоптики прогнозують несподівано теплі дні