Їси та худнеш: рецепт кабачкової запіканки від переможниці "Зважені та щасливі"
Зірка проєкту "Зважені та щасливі", блогерка та дієтолог Юлія Науменко розповіла, як приготувати кабачковий пиріг, а також овочевий салат по-корейськи.
"Ваша порція на один прийом їжі: половина кабачкового пирога + половина салату", – відзначила зірка "Зважені та щасливі".
Для приготування кабачкового пирога зірка "Зважені та щасливі" бере такі інгредієнти:
- кабачок - 200 г
- яйця - 3 шт.
- вівсянка плющена перемелена - 60 г
- помідор - 50 г
- сир твердий (жирністю до 30%) - 50 г
- сметана - 1 ч.л.
- гірчиця - крапля
- сіль та улюблені спеції - за смаком
Кабачок натираємо на крупній тертці, даємо трохи постояти та зливаємо зайву рідину. До кабачка додаємо мелену вівсянку, яйця, натертий часник, спеції та перемішуємо.
У форму, змащену олією, викладаємо кабачкову масу та змащуємо її зверху соусом зі сметани та гірчиці. Також зверху викладаємо нарізаний помідор, посипаємо тертим сиром і відправляємо запікатися в розігрітій до 180 градусів духовці на 20 хвилин.
Зірка "Зважені та щасливі" відзначила, що за бажанням запіканку можна готувати не в духовці, а в мікрохвильовці чи просто на сковорідці.
Щоб приготувати салат по-корейськи, переможниця "Зважені та щасливі" Юлія Науменко використала:
- капуста - 100 г
- морква - 50 г
- перець болгарський - 50 г
- часник - 1 зуб
- оцет - 1 ч.л.
- кунжут - 2 ч.л.
- олія оливкова - 2 ч.л.
- дрібка солі та паприки
Тонко нарізаємо моркву та перець. Нашатковану капусту присолюємо, щоб вона пустила сік, і змішуємо з морквою та перцем.
Додаємо тертий часник, олію, оцет, паприку, сіль і добре розминаємо. Після цього додаємо кунжут і лишаємо салат по-корейськи маринуватися на годину.