З будь-якими сухофруктами: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт розсипного пирога на заварному тісті
Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити ніжний та м'який пиріг з ягодами, горішками та із заварним тестом.
Інгредієнти:
Сухофрукти:
- 100 г ізюму
- 100 г кураги
- 100 г в'яленої журавлини
- 100 г в'яленої вишні
- 100 г мигдалю
- 100 г рому
Опара:
- 100 г молока
- 150 г борошна
- 30 г свіжих дріжджів
- 10 г цукру
Заварное тесто:
- 30 г борошна
- 150 г молока
Основне тісто:
- опара
- заварное тесто
- 400 г просіяного борошна
- 40 г молока
- 5 г солі
- 20 г ванільного цукру
- 1 г мускатного ореха
- 1 г кардамону
- 1 г кориці
- 80 г цукру
- 250 г олії кімнатної температури
- цедра 1 апельсина та 1 апельсина із сухофруктів
Інструкція:
Замочіть промиті сухофрукти у ромі за 2-3 дні до приготування, помішуючи їх щодня. Для опари змішайте всі інгредієнти та залиште у теплому місці на 1,5-2 години, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Для заварного тіста доведіть молоко з борошном до загусання. Змішайте опару, заварне тісто, борошно, що просіює, молоко, цукор, сіль, ванільний цукор, спеції, масло і цедру в чаші для замісу.
Замісіть тісто до утворення клейковини, додайте сухофрукти та горіхи, замісіть ще й накрийте плівкою.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, дайте тесту підійти у 2-3 рази (приблизно 2 години). Розділіть тісто на частини, розкладіть їх плоско на дощечках проти ночі.
Дайте тесту нагрітися за кімнатної температури, згорніть у рулет, залишаючи шов зверху, і дайте підійти ще годину.
Випікайте при 160 градусах близько 30-40 хвилин, не переміщуючи, щоб волога всередині зберігалася, радить"Мастер Шеф" Литвинова. Після випікання змастіть олією або обсипте цукровою пудрою.