З хрусткими кабачками замість сухариків: кулінар дала покращений рецепт салату "Цезар"

З хрусткими кабачками замість сухариків: кулінар дала покращений рецепт салату "Цезар"

Авторка книги "Твої найкращі рецепти", кулінарна блогерка Тетяна Юшина дала оригінальний рецепт салату "Цезар" з хрусткими кабачками замість сухариків.

"Сама придумала і в захваті від цієї ідеї! Замість класичних сухариків додайте в салат хрусткі кабачки! Корисніше, цікавіше і смачніше! Дуже раджу спробувати!", – наголосила кулінар.

На три-чотири порції салату нам знадобляться такі інгредієнти:

  • качан салату Ромен (можна айсберг)
  • помідори чері - 200 г
  • сир Пармезан (або подібний) - 100-150 г
  • філе куряче - 1 велике або 2 маленьких
  • кабачок - 1 шт.
  • яйця - 2 шт.
  • панірувальні сухарі - 100 г
  • сіль і перець - на смак

Для заправки кулінар узяла:

  • оливкова олія - 50 г
  • йогурт або сметана - 3 ст.л.
  • лимонний сік - 2 ст.л.
  • гірчиця - 1 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • філе анчоуса - 3-4 шт.
  • сіль і перець

Куряче філе розрізаємо вздовж навпіл, приправляємо сіллю та перцем. Кабачки нарізаємо на брусочки.

В мисці збиваємо яйця з дрібкою солі. На тарілку насипаємо панірувальні сухарі.

Шматки філе спершу занурюємо в яйце, далі обвалюємо в сухарях і смажимо на розігрітій пательні з олією до румʼяної скоринки, потім перевертаємо, накриваємо кришкою та смажимо до готовності. Готове куряче філе перекладаємо на тарілку, а потім нарізаємо слайсами.

Кабачки так само занурюємо в яйце, обвалюємо в сухарях і смажимо на середньому вогні до хрусткої скоринки з усіх боків.

Помідори чері розрізаємо навпіл. Сир натираємо на дрібній тертці. Салат добре миємо та просушуємо.

Щоб приготувати заправку до нашого салату "Цезар", просто змішуємо всі її складники та перебиваємо блендером до однорідності.

У велику миску наливаємо 3/4 заправки, туди ж руками рвемо листя салату, додаємо всі помідори та половину сиру, перемішуємо.

Розкладаємо салат на три або чотири тарілки, зверху викладаємо куряче філе та хрусткі кабачки, поливаємо заправкою, що залишилася, посипаємо сиром – і "Цезар" готовий.

Фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачнющого сніданку замість каш і сирників.

Як правильно готувати смажену картоплю: ресторатор розкрив простий рецепт.

Салат із молодої капусти вийде суперсмачним: кулінар дала оригінальний рецепт.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ