З маринованою цибулькою: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт оригінального салату

З маринованою цибулькою: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт оригінального салату

Переможниця "Мастер Шеф - 12" Валерія Матрохіна запропонувала українцям рецепт оригінального салату з пастою, запеченим перцем і маринованою цибулею.

Для приготування салату Мастер Шеф" Валерія Матрохіна бере:

  • улюблені макарони - 200 г (у сухому вигляді)
  • перець болгарський - 3 шт. (різнокольорові)

Для маринованої цибулі:

  • цибуля синя - 1 маленька
  • гаряча вода - 0,5 склянки
  • оцет (яблучний) - 2 ст.л.
  • цукор - 2 ст.л.
  • сіль - 0,5 ч.л.
  • перець - дрібка

Для заправки змішуємо:

  • часник - 2 зуб.
  • гірчиця - 1 ст.л.
  • мед - 0,5 ч.л.
  • оцет (винний) - 4 ст.л.
  • оливкова олія - 3 ст.л.
  • сушений орегано - 1 ч.л.
  • сіль - на смак

Також нам знадобиться мʼякий сир: можна додати бурату, страчателлу, збиту фету. Цього разу зірка "Мастер Шеф" вирішила використати рикоту. Виделкою змішуємо 250 г рикоти, 1 ст.л. лимонного соку, 3 ст.л. дрібно нарізаного базиліку, сіль і перець на смак.

Болгарські перці "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна розрізає навпіл, викладає зрізом донизу на деко, застелене пергаментом, поливає олією, солить, перчить і відправляє в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Готові перці нарізаємо. Можна очистити їх від шкірки, але зірка "Мастер Шеф" її лишає.

Цибулю нарізаємо тоненькими пірʼями, додаємо оцет, цукор, сіль, перець, заливаємо гарячою водою та даємо промаринуватися.

Пасту відварюємо в киплячій підсоленій воді до готовності (час варки вказано на упаковці). Готову пасту трішки заправляємо оливковою олією.

На тарілку для подачі "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна викладає відварену пасту, мариновану цибулю, печені перці, поливає все заправкою та перемішує. Зверху викладаємо рикоту, прикрашаємо салат листочками базиліку, перчимо та трішки збризкуємо оливковою олією.

Шашлик буде м'яким і соковитим: переможець "Мастер Шеф" дав рецепт ідеального маринаду.

Фантастично смачні фаршировані яйця: Ольга Сумська поділилася улюбленим рецептом.

Як засолити червону рибу: шеф-кухар дала простий і суперсмачний рецепт.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Рада може дозволити чоловікам оновити дані в ТЦК "зі знижкою"

Косметологиня вбила свою пацієнтку: перевищила дозу у 15 разів

Названо нобелевських лауреатів з фізіології та медицини

В ДСНС розповіли про "нову невидиму загрозу"

Посадка крокусів восени: найкращі поради садівникам

Відомі українські волонтери почали "ділити посади" — як відреагувала мережа

У горах Шотландії знайдено "зомбі-гриб", як у The Last of Us: уже "керує" комахами

Допомагала уникнути мобілізації: поліція викрила схему лікарки з Житомира на понад 4 млн грн

Російські окупанти у Донецьку встановлюють укриття з пінопласту

Довго не був у відпустці: майор ППО втік зі служби, його сурово покарали

"Врятують країну": Залужний пояснив, з якого віку треба мобілізувати

ВМС ЗСУ розкрили подробиці складної спецоперації в Криму

Тариф скоро змінять: скільки українці платитимуть за газ

З’явилися подробиці щодо пошкоджень у Києві після ударів «Кинджалами»

Рецепт лінивих вареників від переможниці "Мастер Шеф": не лише смачно, а й корисно