З перчинкою та ніжним соусом: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт пікантних макаронів
Суддя шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський запропонував приготувати насичені макарони в соусі разом із шматочком м'яса. Кулінар розповідає, завдяки гострому перцю, страва виходить дуже зігріваючою.
Інгредієнти:
-
Для соусу:
- 3 болгарських перцю
- 2 великі томати або черрі
- 2 головки часнику
- 1 середньої гостроти перчик
- Олія (соняшникова або оливкова)
- Ароматні трави (чебрець, орегано, базилік)
- Сіль за смаком
- 50-70 г вершків
-
Додаткові опції:
- 100-120 г бекону
- Оливки або баклажани (за бажанням)
-
Для макаронів:
- 450-500 г макаронів (наприклад, фузілі)
- 100-130 г твердого сиру чи бринзи
-
Додаткові інгредієнти:
- Листики базиліка
- Запашна олія (за бажанням)
Інструкції:
1. Підготовка соусу:
Розрізати перці навпіл, видалити насіння та серединку. Розмістити на фользі на деку, шкіркою нагору, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.
Додати туди цілі томати, нарізану головку часнику, гострий перчик, ароматні трави, посолити і полити маслом.
Запікати під верхнім грилем близько 20 хвилин, поки шкірка перцю не почорніє. Потім накрити плівкою і дати охолонути.
2. Приготування соусу:
Очистити перці та томати від шкірки, вичавити часник.
"Мастер Шеф" Ярославський ділиться, в блендері змішати всі овочі разом із соком, що утворився у процесі запікання.
На сковороді обсмажити бекон, додати овочевий соус, за необхідності додати сіль, трави та вершки.
3. Приготування макаронів:
Відварити макарони у добре підсоленій воді на 1 хвилину менше, ніж зазначено на упаковці.
Перекласти відварені макарони на сковороду з соусом, додати трохи води для створення рідкого соусу.
Натерти сир і додати його до макаронів. Перемішати, радить "Мастер Шеф" Ярославський.
Додати порвані листочки базиліка і за бажанням зверху полити запашною олією.