З таким соусом курка виходить неймовірно смачною: шеф-кухар показала простий рецепт
Шеф-кухар Валентина Кущ показала, як приготувати чахохбілі з курки – знамениту грузинську страву, яка стане ідеальним варіантом для обіду чи вечері.
Для приготування чахохбілі знадобляться такі інгредієнти:
- курка (шеф-кухар узяла стегенця) - 6 шт.
- стиглі помідори - 800-1000 г
- перець червоний солодкий - 3 шт.
- цибуля - 1 шт.
- часник - 4 зуб.
- хмелі-сунелі - 0,5 ст.л.
- перець гострий - за бажанням
- аджика суха - на кінчику столової ложки
- коріандр - дрібка
- сіль і перець - за смаком
- кінза - для подачі
"Знаю, що перець мало хто додає, але він мені дуже смакує в цій страві", – відзначила шеф-кухар.
Курячі стегенця обсмажуємо на розігрітій пательні з невеликою кількістю олію спершу з боку шкірки до румʼяності, потім перевертаємо, додаємо нарізану півкільцями цибулю та смажимо разом протягом 5 хвилин.
Поки курка смажиться, чистимо помідори: робимо на них надрізи, обдаємо окропом і перекладаємо в холодну воду, щоб шкірка легше злізала. Нарізаємо помідори довільними шматочками, додаємо до курки, доливаємо трішечки води та тушкуємо.
Перець чистимо, нарізаємо соломкою та додаємо в пательню через 15 хвилин після помідорів, продовжуємо тушкувати. Ще через 5-7 хвилин додаємо вичавлений часник, сіль і спеції – спецій не шкодуйте. Тушкуємо все разом приблизно 15 хвилин.
За необхідності, якщо томати кислі, можна додати трішки цукру. При подачі посипаємо чахохбілі свіжою кінзою та базиліком за бажанням.