З таким тістом оладки завжди будуть пухкими та смачними: кулінар дала простий рецепт

З таким тістом оладки завжди будуть пухкими та смачними: кулінар дала простий рецепт

Цого разу українська кулінарна блогерка Юлія Сенич на своїй сторінці в Instagram показала, як приготувати максимально смачні, пухкі та мʼякі оладки.

Є безліч рецептів оладок, їх готують на молоці, на воді, на кисляку, на сметані, на йогурті, а в цьому випадку – на кефірі. Для приготування оладок нам знадобляться такі інгредієнти:

  • кефір (ледь теплий) - 500 г
  • яйце - 1 шт.
  • цукор - 3 ст.л.
  • борошно - 400 г
  • розпушувач (або харчова сода) - 1 ч.л.
  • сіль - дрібка

Спершу в мисці змішуємо до однорідності ледь теплий кефір, яйце, цукор і сіль. Далі додаємо розпушувач або соду, порціями всипаємо просіяне борошно та замішуємо досить густе тісто.

Миску накриваємо рушником і обовʼязково даємо тісту відпочити приблизно 15-20 хвилин.

"Перед смаженням не перемішуйте тісто, це призведе до того, що оладки будуть як млинці) Смажимо оладки на добре розігрітій сковорідці під кришкою в достатній кількості олії, якщо буде замало - вийде щось типу панкейку", – наголосила кулінар.

Для того, щоб всі оладки були ідеальної форми, блогерка викладає тісто на пательню за допомогою кондитерського мішка. Готові оладки викладаємо на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру. За бажанням поливаємо оладки медом.

"Дуже пухкі та мʼякі оладки, як у бабусі", – відзначила блогерка.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Тарифний нокаут напередодні зими: як зміняться ціни на водопостачання у жовтні

Час нових можливостей та внутрішньої гармонії: гороскоп на 5 жовтня

Кому потрібно одягти срібні каблучки 5 жовтня і як зустріти багатого чоловіка: прикмети заборони на Харитини

"Завершиться навесні": астролог передбачив, у якому році в Україну прийде мир

Ліниві сирні булочки: Тетяна Литвинова дала рецепт швидкої закуски із лаваша

Як підготувати грядки під огірки восени: секрети гарного врожаю від досвідчених фермерів

Ароматні стейки з цвітної капусти: суддя "Мастер Шеф" дала простий рецепт

Як зберегти розсаду суниці до весни: експерти дали поради, як правильно підготуватися до зими

Медіум Анна Атаманова розповіла про нового генсека НАТО і перспективи вступу України: «Є якийсь уже прописаний план»

Для хлопців у вишах введуть нове правило: доведеться пройти кожному

Як виростити петрушку та кріп у квартирі: головні правила та секрети

Страшніше за токсикоманію: соцмережі заполонив новий смертельний тренд серед підлітків

Українцям відключають ліфти: змушують "скидатися" на нові

Простий хліб на заквасці без замісу: "Мастер Шеф" дав легкий та смачний рецепт

Гроші українським студентам у Польщі: хто і скільки може отримати