З таким тістом оладки завжди будуть пухкими та смачними: кулінар дала простий рецепт
Цого разу українська кулінарна блогерка Юлія Сенич на своїй сторінці в Instagram показала, як приготувати максимально смачні, пухкі та мʼякі оладки.
Є безліч рецептів оладок, їх готують на молоці, на воді, на кисляку, на сметані, на йогурті, а в цьому випадку – на кефірі. Для приготування оладок нам знадобляться такі інгредієнти:
- кефір (ледь теплий) - 500 г
- яйце - 1 шт.
- цукор - 3 ст.л.
- борошно - 400 г
- розпушувач (або харчова сода) - 1 ч.л.
- сіль - дрібка
Спершу в мисці змішуємо до однорідності ледь теплий кефір, яйце, цукор і сіль. Далі додаємо розпушувач або соду, порціями всипаємо просіяне борошно та замішуємо досить густе тісто.
Миску накриваємо рушником і обовʼязково даємо тісту відпочити приблизно 15-20 хвилин.
"Перед смаженням не перемішуйте тісто, це призведе до того, що оладки будуть як млинці) Смажимо оладки на добре розігрітій сковорідці під кришкою в достатній кількості олії, якщо буде замало - вийде щось типу панкейку", – наголосила кулінар.
Для того, щоб всі оладки були ідеальної форми, блогерка викладає тісто на пательню за допомогою кондитерського мішка. Готові оладки викладаємо на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру. За бажанням поливаємо оладки медом.
"Дуже пухкі та мʼякі оладки, як у бабусі", – відзначила блогерка.