Забудьте про магазинну: "Мастер Шеф" Литвинова дала простий рецепт смачнющої курячої шинки
Цього разу на своїй сторінці в Instagram зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова показала, як приготувати домашню курячу шинку, скуштувавши яку, ви більше ніколи не будете їсти магазинну.
"Готується просто вдома в духовці. Нічого не потрібно окрім пакетів для запікання!", — радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти:
- куряче філе - 1 кг
- курячі гомілки - 8 шт. (або мясо гомілок без кістки - 1 кг)
- бульйон із кісток - 300 г
- сіль - 1 ст.л.
- 2 ч.л. сухого часнику
- 1 ч.л. меленого чорного перцю
- 2 ст.л. паприки
Для бульйону:
- кістки та шкіра
- морква - 80 г
- цибуля - 200 г
- 1 літр води
- лавровий лист, чорний перець горошком
Також нам знадобиться пакет для запікання довжиною 60 см і кулінарна нитка 3 м.
З кісток і шкіри "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова варить бульйон, додаючи на 1 літр води моркву, цибулю, перець горошком і лавровий лист. Лишаємо бульйон вистигати.
Тим часом 500 г філе подрібнюємо в мʼясорубці, а решту м'яса рубаємо ножем, як на відео (щоб подивитися, проскрольте вниз). Змішуємо фарш і рублене мʼясо, додаємо охолоджений бульон, сіль, перець, сухий часник, добре все перемішуємо та відправляємо в холодильник на 2-3 години.
Плівку для запікання "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розрізає навпіл і розкладає на столі. Вздовж плівки насипаємо половину паприки, зверху викладаємо весь фарш і притрушуємо його рештою паприки.
Загортаємо плівку, випускаючи повітря, та кладемо швом донизу, зав'язуємо ниткою з обох боків і робимо поперечні завʼязки, як на відео.
Випікати таку шинку треба в розігрітій до 180 градусів духовці 45-50 хвилин, а нарізати вже охолодженою.