Забудьте про звичайну яєчню: простий рецепт шакшуки для сніданку
Кулінарна блогерка Юлія Сенич на своїй сторінці в Instagram поділилася з українцями рецептом свого улюбленого літнього сніданку – легкої та смачної шакшуки.
"Найсмачніший сніданок влітку, коли є світло - це шакшука, або іншими словами яєшня з овочами", – відзначила кулінар.
Для приготування шакшуки нам знадобляться такі інгредієнти:
- яйця - 3 шт.
- перець болгарський - 1 шт.
- помідори - 2-4 шт. середнього розміру
- цибуля - 1 шт.
- олія оливкова - 2 ст.л.
- часник - 2-3 зуб.
- спеції (сіль, перець, паприка, орегано)
- зелень (кріп або петрушка)
Цибулю та солодкий перець нарізаємо кубиками. На розігрітій пательні з оливковою олією обсмажуємо спочатку цибулю. Далі додаємо нарізаний перець і часник, натертий на дрібній тертці. Смажимо овочі приблизно 7-10 хвилин, щоб вони стали мʼякими, додаємо сіль і спеції.
Тим часом помідори натираємо на дрібній тертці. Шкірку викидаємо, а свіжовичавлений томатний сік додаємо до цибулі та перцю в пательню, додаємо сіль і перець за смаком.
Робими серед овочів три невеликі виїмки, вибиваємо туди яйця, трішки їх підсолюємо. За бажанням додаємо дрібно нарізану петрушку чи кріп.
Тушкуємо яєчню до готовності приблизно 5-7 хвилин. Білок має бути повністю готовим, а жовток залишатися рідким. Подаємо шакшуку з підсмаженим хлібом.