Замінить звичайні солодощі: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт пирога з творогом та вишнями

Замінить звичайні солодощі: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт пирога з творогом та вишнями

Колишня суддя кулінарного проекту "Майстер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити смачний пиріг із сиром та вишнями, отримавши при цьому особливий смак.

Інгредієнти:

  • Творог 9% - 600 г
  • Яйця – 6 шт.
  • Цукор – 360 г
  • Олія вершкове – 140 г
  • Цукор ванільний – 20 г
  • Розпушувач – 30 г
  • Сіль - 1 ч.л.
  • Борошно пшеничне – 440 г
  • Вишні – 800 г
  • Крохмаль – 100 г
  • Лимонна цедра
  • Кардамон

Приготування:

Перебийте сир у пасту за допомогою занурювального блендера до однорідного стану. Збийте яйця з цукром до пишної та світлої маси. У мисці з м'яким вершковим маслом натріть цедру лимона та додайте кардамон для аромату, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.

У просіяне борошно додайте розпушувач і сіль, перемішайте. У збиті яйця додайте перебитий сир, акуратно перемішуючи. Потім додайте олію зі спеціями і ретельно перемішайте.

Поступово вводьте борошняну суміш, акуратно перемішуючи, щоб уникнути грудочок. Якщо ви використовуєте свіжі вишні, видаліть кісточки. Якщо вишні заморожені, розморозьте їх та злийте зайву рідину.

"Мастер Шеф" Литвинова додає, обвалюйте вишні у крохмалі, щоб вони не виділяли багато соку при випіканні. Викладіть тісто на лист, застелений пергаментним папером, рівномірно розподіливши по всій поверхні.

Викладіть вишні на тісто, рівномірно розподіляючи їх по всій поверхні. Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 160 градусів духовці протягом 1 години. Якщо ви використовуєте заморожені вишні, випікайте пиріг на 15 хвилин довше.

Перевірте готовність пирога дерев'яною паличкою – вона повинна виходити сухою із центру пирога. Готовий пиріг змастіть джемом і присипте подрібненими фісташками та цукровою пудрою для прикраси та додаткового смаку, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Секрет родючого грунту: які сидерати саджати восени на городі

Як пережити зиму в теплі та з мінімальними платіжками: прості способи заощадити на комуналці

Укрзалізниця змінила правила продажу квитків: що треба знати

«Туман війни розвіявся»: експерт розповів, як ЗСУ можуть пробити позиційний фронт

Сатана приходив, поки ви спали: які ознаки того, що він відвідував вас уві сні

Захист саду від гризунів восени: найкращі методи досвідчених господинь

Олена Бюн розповіла, куди цілитимуться російські ракети: «За цими картами це можуть бути…»

Ніколи не довіряйте офіційним словам, які говорять політики, - Кость Бондаренко про позицію Трампа по Україні

Прогулянка на дитмайданчик ледь не призвела до трагедії: на що треба звернути увагу батькам

Рецепт дуже простий: "Мастер Шеф" Ярославський показав, як смачно приготувати спагеті

Рецепт швидких маринованих огірків

Коли і чим обробляти дерева в саду восени: основні поради господарів

Побори у школах та дитсадках: як правильно витрачати гроші

Військовий експерт розповів, чи готують росіяни наступ на Запоріжжя: є певні штурмові групи і активізуються бої

Новий сезон субсидій: хто може отримати допомогу