Замість вареників чи макаронів: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачної та оригінальної страви

Замість вареників чи макаронів: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачної та оригінальної страви

На своїй сторінці в Instagram переможниця дванадцятого сезону кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна поділилася рецептом знаменитої італійської страви.

Равіолі – це різновид італійської пасти, який готується одразу з начинкою. Українським аналогом страви є вареники або пельмені. Цього разу переможниця "Мастер Шеф" вирішила приготувати равіолі з лимонною рікотою.

Для приготування тіста на равіолі нам знадобляться лише два інгредієнти:

  • борошно (семола, або борошно типу 00, або звичайна манка) - 260-280 г
  • яйця - 2 цілих + 3 жовтки

Для начинки переможниця "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна взяла такі інгредієнти:

  • рікота - 250 г
  • пармезан - 50 г + додатково для подачі
  • цедра 2-3 лимонів - на смак
  • мускатний горіх, сіль, перець

Для соусу:

  • вершкове масло - 55 г
  • вода після варки равіолі - 55 г
  • за бажанням можна додати шавлію та тимʼян

З борошна та яєць переможниця "Мастер Шеф" замішує тісто, щоб воно сформувалося в кулю та не липло до рук. Останні 20-30 г борошна додаємо до яєць не одразу, а пізніше за необхідності. Готове тісто загортаємо в плівку та лишаємо його на 40-60 хвилин.

"Тісто із семоли виходить дуже тугим, тому розкачати його скалкою буде дуже важко, тісто з пшеничного борошна можливо. Тому я використовую насадку для розкатки тіста, до позначки 6-7, 8-9 для мене затонке (люблю відчувати тісто і його смак)", – розповіла переможниця "Мастер Шеф"

Для начинки змішуємо до однорідності рікоту з тертим пармезаном, лимонною цедрою та спеціями. Формувати равіолі можна або за допомогою спеціальної форми, як на відео, або просто вирізаючи ножем.

Залежно від товщини тіста відварюємо равіолі протягом 3-5 хвилин. На пательні розтоплюємо вершкове масло, змішуємо його з водою від варки равіолі, додаємо трави на смак і прогріваємо в цьому соусі готові равіолі. Подавати страву найкраще з тертим пармезаном і листочками свіжого базиліка.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ