Замість вареників чи макаронів: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачної та оригінальної страви

Замість вареників чи макаронів: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачної та оригінальної страви

На своїй сторінці в Instagram переможниця дванадцятого сезону кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна поділилася рецептом знаменитої італійської страви.

Равіолі – це різновид італійської пасти, який готується одразу з начинкою. Українським аналогом страви є вареники або пельмені. Цього разу переможниця "Мастер Шеф" вирішила приготувати равіолі з лимонною рікотою.

Для приготування тіста на равіолі нам знадобляться лише два інгредієнти:

  • борошно (семола, або борошно типу 00, або звичайна манка) - 260-280 г
  • яйця - 2 цілих + 3 жовтки

Для начинки переможниця "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна взяла такі інгредієнти:

  • рікота - 250 г
  • пармезан - 50 г + додатково для подачі
  • цедра 2-3 лимонів - на смак
  • мускатний горіх, сіль, перець

Для соусу:

  • вершкове масло - 55 г
  • вода після варки равіолі - 55 г
  • за бажанням можна додати шавлію та тимʼян

З борошна та яєць переможниця "Мастер Шеф" замішує тісто, щоб воно сформувалося в кулю та не липло до рук. Останні 20-30 г борошна додаємо до яєць не одразу, а пізніше за необхідності. Готове тісто загортаємо в плівку та лишаємо його на 40-60 хвилин.

"Тісто із семоли виходить дуже тугим, тому розкачати його скалкою буде дуже важко, тісто з пшеничного борошна можливо. Тому я використовую насадку для розкатки тіста, до позначки 6-7, 8-9 для мене затонке (люблю відчувати тісто і його смак)", – розповіла переможниця "Мастер Шеф"

Для начинки змішуємо до однорідності рікоту з тертим пармезаном, лимонною цедрою та спеціями. Формувати равіолі можна або за допомогою спеціальної форми, як на відео, або просто вирізаючи ножем.

Залежно від товщини тіста відварюємо равіолі протягом 3-5 хвилин. На пательні розтоплюємо вершкове масло, змішуємо його з водою від варки равіолі, додаємо трави на смак і прогріваємо в цьому соусі готові равіолі. Подавати страву найкраще з тертим пармезаном і листочками свіжого базиліка.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Депутат, відомий хабарництвом та крадіжкою пива, пояснив, чому чоловіки ухиляються від армії: "Це провал держави"

Із мʼясом і рисом: зірка "Мастер Шеф" дала рецепт смачнющих фаршированих буряків

Топ-20 горорів останніх два десятки років, від яких навіть найсміливіші "намокнуть"

Як виростити на підвіконні імбир: господині назвали секрети гарного врожаю

Хвороби, які не врятують від мобілізації: кого все ж призвуть до армії з листопада

Кози та вівці принесуть прибуток: держава виплатить ураїнцям до 7 тис. грн

США можуть скоротити роль у допомозі Україні, - CNN

Новий удар по карманам чекає на українців: у 2025 році Інтернет знову може подорожчати, деталі

Росіяни вкрали пісню бійця ЗСУ, яку він присвятив загиблому другу: "Є**ть, зомбі..."

Як приготувати салат з буряка на зиму: швидкий рецепт

Лідери Британії, Німеччини, США і Франції обговорили План перемоги України

Інтернет за новими тарифами: коли і наскільки подорожчають послуги

Дослідники себе та світу: астрологи розповіли, які знаки Зодіаку мають природну мудрість

Літр соку - 97 грн: супермаркети новими цінами на напої доведуть українців до зневоднення

Європейські тарифи, а пенсії менше $100 на місяць: як українці виживають на такі мізерні виплати