Замість вареників чи макаронів: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачної та оригінальної страви
На своїй сторінці в Instagram переможниця дванадцятого сезону кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна поділилася рецептом знаменитої італійської страви.
Равіолі – це різновид італійської пасти, який готується одразу з начинкою. Українським аналогом страви є вареники або пельмені. Цього разу переможниця "Мастер Шеф" вирішила приготувати равіолі з лимонною рікотою.
Для приготування тіста на равіолі нам знадобляться лише два інгредієнти:
- борошно (семола, або борошно типу 00, або звичайна манка) - 260-280 г
- яйця - 2 цілих + 3 жовтки
Для начинки переможниця "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна взяла такі інгредієнти:
- рікота - 250 г
- пармезан - 50 г + додатково для подачі
- цедра 2-3 лимонів - на смак
- мускатний горіх, сіль, перець
Для соусу:
- вершкове масло - 55 г
- вода після варки равіолі - 55 г
- за бажанням можна додати шавлію та тимʼян
З борошна та яєць переможниця "Мастер Шеф" замішує тісто, щоб воно сформувалося в кулю та не липло до рук. Останні 20-30 г борошна додаємо до яєць не одразу, а пізніше за необхідності. Готове тісто загортаємо в плівку та лишаємо його на 40-60 хвилин.
"Тісто із семоли виходить дуже тугим, тому розкачати його скалкою буде дуже важко, тісто з пшеничного борошна можливо. Тому я використовую насадку для розкатки тіста, до позначки 6-7, 8-9 для мене затонке (люблю відчувати тісто і його смак)", – розповіла переможниця "Мастер Шеф"
Для начинки змішуємо до однорідності рікоту з тертим пармезаном, лимонною цедрою та спеціями. Формувати равіолі можна або за допомогою спеціальної форми, як на відео, або просто вирізаючи ножем.
Залежно від товщини тіста відварюємо равіолі протягом 3-5 хвилин. На пательні розтоплюємо вершкове масло, змішуємо його з водою від варки равіолі, додаємо трави на смак і прогріваємо в цьому соусі готові равіолі. Подавати страву найкраще з тертим пармезаном і листочками свіжого базиліка.