Замість вареників чи макаронів: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачної та оригінальної страви

Замість вареників чи макаронів: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачної та оригінальної страви

На своїй сторінці в Instagram переможниця дванадцятого сезону кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна поділилася рецептом знаменитої італійської страви.

Равіолі – це різновид італійської пасти, який готується одразу з начинкою. Українським аналогом страви є вареники або пельмені. Цього разу переможниця "Мастер Шеф" вирішила приготувати равіолі з лимонною рікотою.

Для приготування тіста на равіолі нам знадобляться лише два інгредієнти:

  • борошно (семола, або борошно типу 00, або звичайна манка) - 260-280 г
  • яйця - 2 цілих + 3 жовтки

Для начинки переможниця "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна взяла такі інгредієнти:

  • рікота - 250 г
  • пармезан - 50 г + додатково для подачі
  • цедра 2-3 лимонів - на смак
  • мускатний горіх, сіль, перець

Для соусу:

  • вершкове масло - 55 г
  • вода після варки равіолі - 55 г
  • за бажанням можна додати шавлію та тимʼян

З борошна та яєць переможниця "Мастер Шеф" замішує тісто, щоб воно сформувалося в кулю та не липло до рук. Останні 20-30 г борошна додаємо до яєць не одразу, а пізніше за необхідності. Готове тісто загортаємо в плівку та лишаємо його на 40-60 хвилин.

"Тісто із семоли виходить дуже тугим, тому розкачати його скалкою буде дуже важко, тісто з пшеничного борошна можливо. Тому я використовую насадку для розкатки тіста, до позначки 6-7, 8-9 для мене затонке (люблю відчувати тісто і його смак)", – розповіла переможниця "Мастер Шеф"

Для начинки змішуємо до однорідності рікоту з тертим пармезаном, лимонною цедрою та спеціями. Формувати равіолі можна або за допомогою спеціальної форми, як на відео, або просто вирізаючи ножем.

Залежно від товщини тіста відварюємо равіолі протягом 3-5 хвилин. На пательні розтоплюємо вершкове масло, змішуємо його з водою від варки равіолі, додаємо трави на смак і прогріваємо в цьому соусі готові равіолі. Подавати страву найкраще з тертим пармезаном і листочками свіжого базиліка.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Как из ботвы помидоров сделать удобрение: важные советы от фермеров

Эксчиновники поднимают прибыль на охране "ПриватБанка": миллионы гривен без конкуренции

Как сохранить саженцы роз до посадки весной: садоводы поделились хитростями

Мужчина прожил всю жизнь с тремя половыми членами: вот, что обнаружили медики ниже его пояса

Депутат, известный взяточничеством и кражей пива, объяснил, почему мужчины уклоняются от армии: "Это провал государства"

С мясом и рисом: звезда "Мастер Шеф" дала рецепт вкуснейшей фаршированной свеклы

Топ-20 хорроров последних два десятка лет, от которых даже самые смелые "намокнут"

Болезни не защитят от мобилизации: кого все же призовут в армию с ноября

Как вырастить на подоконнике имбирь: хозяйки назвали секреты хорошего урожая

Козы и овцы принесут прибыль: государство выплатит ураинцам до 7 тыс. грн

Новый удар по карманам ждет украинцев: в 2025 году Интернет снова может подорожать, детали

Россияне украли песню бойца ВСУ, которую он посвятил погибшему другу: "Е**ть, зомби..."

Как приготовить салат из свеклы на зиму: быстрый рецепт

Интернет по новым тарифам: когда и насколько подорожают услуги

Исследователи себя и мира: астрологи рассказали, какие знаки Зодиака обладают естественной мудростью