Завжди хрусткі та смачні: рецепт маринованих огірків, від яких неможливо відірватися

Завжди хрусткі та смачні: рецепт маринованих огірків, від яких неможливо відірватися

Українська фудблогерка, авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина показала, як приготувати смачні та хрусткі мариновані огірки по-угорськи.

"Цим способом я завжди закриваю невеличкі огірочки або корнішони. Вони такі хрусткі і солоденькі - неможливо від них відірватись!", – розповіла блогерка.⠀

Для приготування маринованих огірків по-угорськи нам знадобляться:

  • некрупні огірки (в ідеалі корнішони) ~ 5 кг
  • часник
  • лавровий лист
  • чорний і духмяний перець горошком
  • гвоздика (можна і без неї)
  • сухі зерна гірчиці

Для маринаду:

  • вода - 3,5 л
  • оцет 9% - 0,5 л
  • цукор - 600 г
  • сіль - 100 г

"Робити їх методом стерилізації. Але, не бійтесь, якщо ви цього ще не робили, я навчу)", – наголосила кулінар.

Огірки спочатку потрібно помити та замочити на дві-три години в холодній воді.

В чисті банки обʼємом від 0,5 до 1 л кладемо по одному зубчику часника, одному лавровому листку, одній гвоздичці, кілька горошин чорного і духмяного перцю, 1 ч.л. зернят гірчиці. А потім щільно наповнюємо банки огірочками.

Щоб приготувати маринад, у воду додаємо сіль, цукор, оцет і просто доводимо до кипіння. Заливаємо огірки в банках гарячим маринадом і прикриваємо кришками.

Беремо широку каструлю, на дно кладемо рушничок або паперову серветку, щоб не пошкодити випадково скло, та ставимо банки. В каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння та стерилізуємо огірки протягом 5-7 хвилин.

Після цього дістаємо банки з каструлі, герметично закриваємо кришками, перевертаємо догори дригом, накриваємо ковдрою та лишаємо вистигати. Зберігати такі огірочки можна як у погребі, так і просто в коморі.

Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".

Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.

Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Відзавтра в Україні подорожчає оформлення паспортних документів

Як знезаразити ґрунт для кімнатних рослин: хитрощі садівників

Ці монети можуть коштувати до 7000 гривень: на яких копійках можна добре заробити

Податкова отримала інформацію: гроші більше не сховати

На Львівщині курсант покинув частину на кілька годин: суд виніс йому рішення

Ізраїль воює на семи фронтах - Нетаньяху

Фанати шоковані - виглядає на 20 років молодшою: Оля Полякова кардинально змінила імідж

Додаткові гроші одиноким пенсіонерам: як отримати 950 грн

Оригінальні картопляні гнізда з фаршем та сиром: як зробити ситний обід

Письменник Курков забракував пиріг з макаронами

Через бездіяльність комунальників українцям доводиться набирати воду з калюжі: собаки миються там же

Атака «Хамас» на Ізраїль витіснила абсолютно Україну, - політолог-міжнародник про те, як змінюється фокус уваги у світі

Прожитковий мінімум "заморозили": що чекає українців у 2025 році

Українцям пояснили, як зняти себе з військового обліку: потрібно чотири документи

Письменник Кокотюха з приводу Дня учителя вказав на «мовну шизофренію»