Завжди хрусткі та смачні: рецепт маринованих огірків, від яких неможливо відірватися
Українська фудблогерка, авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина показала, як приготувати смачні та хрусткі мариновані огірки по-угорськи.
"Цим способом я завжди закриваю невеличкі огірочки або корнішони. Вони такі хрусткі і солоденькі - неможливо від них відірватись!", – розповіла блогерка.⠀
Для приготування маринованих огірків по-угорськи нам знадобляться:
- некрупні огірки (в ідеалі корнішони) ~ 5 кг
- часник
- лавровий лист
- чорний і духмяний перець горошком
- гвоздика (можна і без неї)
- сухі зерна гірчиці
Для маринаду:
- вода - 3,5 л
- оцет 9% - 0,5 л
- цукор - 600 г
- сіль - 100 г
"Робити їх методом стерилізації. Але, не бійтесь, якщо ви цього ще не робили, я навчу)", – наголосила кулінар.
Огірки спочатку потрібно помити та замочити на дві-три години в холодній воді.
В чисті банки обʼємом від 0,5 до 1 л кладемо по одному зубчику часника, одному лавровому листку, одній гвоздичці, кілька горошин чорного і духмяного перцю, 1 ч.л. зернят гірчиці. А потім щільно наповнюємо банки огірочками.
Щоб приготувати маринад, у воду додаємо сіль, цукор, оцет і просто доводимо до кипіння. Заливаємо огірки в банках гарячим маринадом і прикриваємо кришками.
Беремо широку каструлю, на дно кладемо рушничок або паперову серветку, щоб не пошкодити випадково скло, та ставимо банки. В каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння та стерилізуємо огірки протягом 5-7 хвилин.
Після цього дістаємо банки з каструлі, герметично закриваємо кришками, перевертаємо догори дригом, накриваємо ковдрою та лишаємо вистигати. Зберігати такі огірочки можна як у погребі, так і просто в коморі.
Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".
Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.
Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.