Завжди хрусткі та смачні: рецепт маринованих огірків, від яких неможливо відірватися

Завжди хрусткі та смачні: рецепт маринованих огірків, від яких неможливо відірватися

Українська фудблогерка, авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина показала, як приготувати смачні та хрусткі мариновані огірки по-угорськи.

"Цим способом я завжди закриваю невеличкі огірочки або корнішони. Вони такі хрусткі і солоденькі - неможливо від них відірватись!", – розповіла блогерка.⠀

Для приготування маринованих огірків по-угорськи нам знадобляться:

  • некрупні огірки (в ідеалі корнішони) ~ 5 кг
  • часник
  • лавровий лист
  • чорний і духмяний перець горошком
  • гвоздика (можна і без неї)
  • сухі зерна гірчиці

Для маринаду:

  • вода - 3,5 л
  • оцет 9% - 0,5 л
  • цукор - 600 г
  • сіль - 100 г

"Робити їх методом стерилізації. Але, не бійтесь, якщо ви цього ще не робили, я навчу)", – наголосила кулінар.

Огірки спочатку потрібно помити та замочити на дві-три години в холодній воді.

В чисті банки обʼємом від 0,5 до 1 л кладемо по одному зубчику часника, одному лавровому листку, одній гвоздичці, кілька горошин чорного і духмяного перцю, 1 ч.л. зернят гірчиці. А потім щільно наповнюємо банки огірочками.

Щоб приготувати маринад, у воду додаємо сіль, цукор, оцет і просто доводимо до кипіння. Заливаємо огірки в банках гарячим маринадом і прикриваємо кришками.

Беремо широку каструлю, на дно кладемо рушничок або паперову серветку, щоб не пошкодити випадково скло, та ставимо банки. В каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння та стерилізуємо огірки протягом 5-7 хвилин.

Після цього дістаємо банки з каструлі, герметично закриваємо кришками, перевертаємо догори дригом, накриваємо ковдрою та лишаємо вистигати. Зберігати такі огірочки можна як у погребі, так і просто в коморі.

Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".

Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.

Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Обновление пенсионной системы: как будут рассчитываться деньги по новым критериям

Субсидия на новый отопительный сезон: названы условия, при которых ее предоставят

Уилл Смит во время съемок "Людей в черном" мощно пукал: звезд пришлось эвакуировать

В Румынии сняли с избирательной гонки пророссийского политика, которая хотела аннексировать часть Украины

С баклажанами и мясом: рецепт сочной запеканки, которая очень просто готовится

Мобилизацию хотят существенно "омолодить": ТЦК заинтересуют юные парни

Социальная выплата вместо пенсии: условия и суммы

Главное за 6 октября: пенсионерам доплатят, ТЦК поставили на место, а Польща меняет правила для украинцев

За границу выехать не получится, даже если не военнообязанный: какие ограничения есть у украинцев

Россияне расстреляли пленных украинских бойцов в Нью-Йорке - Азов

Чем обработать землю от болезней для хорошего урожая в следующем году: огородники дали советы

Борщевой набор дорожает: что ждет покупателей осенью 2024

Сочные ребрышки, вкуснее любого шашлыка: шеф-повар поделилась рецептом

Можно не только с курицей и лучше чем в Макдональдсе: рецепт кабачковых нагетсов

Украинцам начислят компенсации за покупки: можно получить до 10% стоимости