Завжди соковита та смачна: простий рецепт запеченої курки від фіналістки "Мастер Шеф"
На своїй сторінці в Instagram фіналістка проєкту "Мастер Шеф - 12" Ольга Рябенко показала, як у домашніх умовах приготувати соковиту та ароматну курочку.
Правильно приготувати курку дуже просто, якщо знати кілька секретів. За цим рецептом із доступних інгредієнтів мʼясо завжди виходить максимально соковитим і смачним.
Для цього рецепту зірка "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти:
- курка - тушка (приблизно 1,5 кг)
- вершкове масло - 100 г
- часник - 3-4 зуб.
- сіль і перець - за смаком
Також для маринаду нам знадобиться:
- олія - 2 ст.л.
- кетчуп - 100 г
- соєвий соус - 30 г
- оцет (винний або яблучний) - 30 г
- цукор - 1 ст.л.
- мед - 2 ст.л.
Щоб мʼясо було соковитим, спершу "Мастер Шеф" Ольга Рябенко замочує курку в холодній підсоленій воді на декілька годин. Після цього розрізаємо тушку вздовж хребта та вивертаємо ніжки, як на відео.
Вершкове масло кімнатної температури змішуємо з вичавленим часником, сіллю, перцем, змащуємо цією сумішшю курку з усіх боків і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Тим часом "Мастер Шеф" Ольга Рябенко готує маринад. Для цього змішуємо олію, кетчуп, соєвий соус, оцет, цукор і мед. Змащуємо маринадом курку та знову відправляємо її в духовку до утворення апетитної золотистої скоринки.