Завжди виходить смачною: шеф-кухар показала простий рецепт шарлотки з яблуками

Завжди виходить смачною: шеф-кухар показала простий рецепт шарлотки з яблуками

Шеф-кухар Валентина Кущ на своїй сторінці в Instagram поділилася з українцями рецептом смачнющої пісної шарлотки з яблуками - без яєць і молочних продуктів.

Для приготування пісної шарлотки нам знадобляться такі інгредієнти (у розрахунку на форму діаметром 20-23 см):

  • яблука - 5 шт.
  • цукор - 150 г
  • молоко рослинне (шеф-кухар брала кокосове, але можна обирати на власний смак) - 250 г
  • олія (без смаку і запаху) - 50 г
  • борошно пшеничне - 300 г
  • розпушувач - 15 г
  • дрібка солі
  • кориця

За бажанням також можна додати до шарлотки горішків.

Спершу змішуємо цукор із молоком і олією. Далі додаємо сухі інгредієнти: борошно, сіль, розпушувач і трішки кориці. Перемішуємо все до однорідності – можна вручну віничком, а можна скористатися міксером.

Три яблука чистимо, нарізаємо шматочками та додаємо до тіста, перемішуємо все та викладаємо готову масу в форму.

"Якщо у Вас металева, то обовʼязково змастіть її олією і обсипте борошном", – наголосила шеф-кухар.

Ще два яблука чистимо, нарізаємо слайсами та акуратно викладаємо зверху для декору. Зверху присипаємо пиріг ложкою цукру разом із корицею.

Відправляємо шарлотку в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на одну годину. Готовність можна перевірити за допомогою зубочистки. Перед подачею Валентина Кущ радить спершу дати пирогу трішки охолонути в формі.

Салат з ананасами, від якого всі у захваті - рецепт.

Крабовий салат по-новомуу - зірка "Мастер Шеф" дала покращений рецепт.

Салат "Мімоза", як в ресторані: кулінар розкрила свої секрети приготування.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Ретроградний Юпітер 2024: екстрасенс Дарина Фрейн розповіла, що обов'язково треба зробити у цей період

Яку пенсію отримують родини загиблих військових

Хрусткі чебуреки з соковитою начинкою: переможець "Мастер Шеф" розкрив рецепт

Ірма Вітовська розповіла про повернення Влада Ями та Олександра Еллерта: "Хтось більше здружився з дияволом"

Він поїхав до Туркменістану, щоб переймати досвід, - Михайло Шейтельман про путіна

Як засолити врожай часнику на зиму швидко: господині поділились унікальним методом

Вимоги до пенсіонерів посилили: доведеться працювати до останніх сил – виплат не буде

Дарина Фрейн розповіла, чи закінчиться гостра фаза війни до Нового року

Це буде розмова глухого з німим, - політтехнолог про можливий дзвінок Шольця Путіну

Українська косметика злетить у ціні: дісталися європейські стандарти

Хвиля масових псевдомінувань в Україні: ЗМІ знайшли зв'язок з підпалами авто ЗСУ

Українці отримують на 111% більшу зарплату, ніж торік: названо найбільш оплачувані професії

Саме той рецепт українського гуляшу: ви захочете їсти його щодня

"Ще на два роки": у ЄС анонсували продовження місії з навчання українських бійців

Курячий м'ясний хліб з овочами: легкий та ситний варіант для перекусу