Зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти

Зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти

Хороший урожай та працьовитість призводять до великої кількості закруток на зиму.

Смачити своїми томатами та огірками в зимовий період не тільки приємно, а й смачно.

консервація, фото Pxhere

Слід пам'ятати, що будь-яка закрутка має термін давності, якого потрібно дотримуватися. В іншому випадку використання прострочених закруток може призвести до отруєння.

Огірки

Огірки мають два терміни зберігання та залежать від способу маринування. Огірки, які закручували без пастеризації, можуть зберігатись не більше 6 місяців, а пастеризовані можна зберігати два роки у прохолодному місці.

Найкраще місце зберігання законсервованих овочів - льох, температура в якому буде не більше 6 градусів. Відкриту банку з огірками можна зберігати у холодильнику понад три місяці.

Огірки. Фото: скрін youtube

Капуста

Квашена капуста у будь-якому випадку має один термін зберігання – 6 місяців. Незалежно від типу закруток, умови зберігання повинні бути однаковими.

Це обов'язково прохолодне місце без потрапляння прямих сонячних променів.

Квашена капуста з медом, фото з вільних джерел

Варення та компоти

А ось варення має найбільший термін зберігання. Якщо місце зберігання правильне, його можна їсти протягом трьох років після закрутки.

Варення "Вишня у шоколаді", фото sovkusom

Компоти, які містять фрукти з кісточками, придатні лише півроку після закрутки. У кісточках є речовина, яка згодом стає отруйною. Це синильна кислота, яка негативно впливає на людський організм навіть у невеликій кількості.

Вишневий компот, кадр з відео

Зверніть увагу на стан варення, якщо на поверхні утворилася пліснява, його слід викинути все. Незважаючи на те, що плівка знаходиться на поверхні, грибок проникнув усередину своїм кореневищем. Тому таке варення вживати не рекомендують.

Консервовані продукти

М'ясні консерви мають температуру зберігання та вологість. Якщо зберігати їх за 20% вологості, температури до 20 градусів, вони можуть стояти протягом 5 років.

Раніше ми повідомляли, що іржа на кришках: як уникнути небезпечних наслідків для вашої консервації.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Десерт "Льод та вогонь": спрощений рецепт від відомого кухаря, який вразить ваших гостей

Як правильно зберігати врожай буряків узимку: важливі поради та секрети від професіоналів

Чим обробити сад від шкідників восени: експерти назвали кращі методи

Небезпечна бактерія живе в рибі та "пожирає людей": жінка залишилася без рук та ніг після вечері

Ціни на пальне змінилися: скільки коштує заправити повний бак

Заливний пиріг з цибулею та яйцем: легкий та корисний рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Для чого використовують кондиціонер для білизни і чи потрібен він при пранні: міфи, в які ви вірите

"Доведеться підвищувати вдвічі": українські інтернет-провайдери готують нові тарифи

Як підготувати грядку під часник восени: правила гарантованого врожаю від господинь

Повістки вручатимуть "прозоро" – ТЦК зобов’язали до нових правил

500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати

На Харківщині волонтер пограбував дитину: замість покарання хотів на фронт

Україна вперше в історії стала бронзовим призером ЧС з футзалу

Людей застерегли від виходу на пенсію: відразу станете старими і хворими