Зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти

Зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти

Хороший урожай та працьовитість призводять до великої кількості закруток на зиму.

Смачити своїми томатами та огірками в зимовий період не тільки приємно, а й смачно.

консервація, фото Pxhere

Слід пам'ятати, що будь-яка закрутка має термін давності, якого потрібно дотримуватися. В іншому випадку використання прострочених закруток може призвести до отруєння.

Огірки

Огірки мають два терміни зберігання та залежать від способу маринування. Огірки, які закручували без пастеризації, можуть зберігатись не більше 6 місяців, а пастеризовані можна зберігати два роки у прохолодному місці.

Найкраще місце зберігання законсервованих овочів - льох, температура в якому буде не більше 6 градусів. Відкриту банку з огірками можна зберігати у холодильнику понад три місяці.

Огірки. Фото: скрін youtube

Капуста

Квашена капуста у будь-якому випадку має один термін зберігання – 6 місяців. Незалежно від типу закруток, умови зберігання повинні бути однаковими.

Це обов'язково прохолодне місце без потрапляння прямих сонячних променів.

Квашена капуста з медом, фото з вільних джерел

Варення та компоти

А ось варення має найбільший термін зберігання. Якщо місце зберігання правильне, його можна їсти протягом трьох років після закрутки.

Варення "Вишня у шоколаді", фото sovkusom

Компоти, які містять фрукти з кісточками, придатні лише півроку після закрутки. У кісточках є речовина, яка згодом стає отруйною. Це синильна кислота, яка негативно впливає на людський організм навіть у невеликій кількості.

Вишневий компот, кадр з відео

Зверніть увагу на стан варення, якщо на поверхні утворилася пліснява, його слід викинути все. Незважаючи на те, що плівка знаходиться на поверхні, грибок проникнув усередину своїм кореневищем. Тому таке варення вживати не рекомендують.

Консервовані продукти

М'ясні консерви мають температуру зберігання та вологість. Якщо зберігати їх за 20% вологості, температури до 20 градусів, вони можуть стояти протягом 5 років.

Раніше ми повідомляли, що іржа на кришках: як уникнути небезпечних наслідків для вашої консервації.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Самые вкусные оладьи из печени: бюджетный рецепт от звезды "Мастер Шеф" Лизы Глинской

Как и когда посадить ежевику осенью саженцами: топ советов от садоводов

Десерт "Лед и огонь": упрощенный рецепт от известного повара, который поразит ваших гостей

Как правильно хранить урожай свеклы зимой: важные советы и секреты от профессионалов

Остановитесь с консервацией, ведь придется выкидывать: сколько можно хранить варенье, соленья и компоты

Чем обработать сад от вредителей осенью: эксперты назвали лучшие методы

Опасная бактерия живет в рыбе и "пожирает людей": женщина осталась без рук и ног после ужина

Цены на топливо изменились: сколько стоит заправить полный бак

Заливной пирог с луком и яйцом: легкий и полезный рецепт от звезды "Мастер Шеф" Лизы Глинской

Для чего используют кондиционер для белья и нужен ли он при стирке: мифы, в которые вы верите

"Придется повышать вдвое": украинские интернет-провайдеры готовят новые тарифы

Как подготовить грядку под чеснок осенью: правила гарантированного урожая от хозяек

Повестки будут вручать "прозрачно" – ТЦК обязали к новым правилам

500 гривен на продукты от "Ощадбанка": как получить

В Харьковской области волонтер ограбил ребенка: вместо наказания хотел на фронт