Зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти
Хороший урожай та працьовитість призводять до великої кількості закруток на зиму.
Смачити своїми томатами та огірками в зимовий період не тільки приємно, а й смачно.
Слід пам'ятати, що будь-яка закрутка має термін давності, якого потрібно дотримуватися. В іншому випадку використання прострочених закруток може призвести до отруєння.
Огірки
Огірки мають два терміни зберігання та залежать від способу маринування. Огірки, які закручували без пастеризації, можуть зберігатись не більше 6 місяців, а пастеризовані можна зберігати два роки у прохолодному місці.
Найкраще місце зберігання законсервованих овочів - льох, температура в якому буде не більше 6 градусів. Відкриту банку з огірками можна зберігати у холодильнику понад три місяці.
Капуста
Квашена капуста у будь-якому випадку має один термін зберігання – 6 місяців. Незалежно від типу закруток, умови зберігання повинні бути однаковими.
Це обов'язково прохолодне місце без потрапляння прямих сонячних променів.
Варення та компоти
А ось варення має найбільший термін зберігання. Якщо місце зберігання правильне, його можна їсти протягом трьох років після закрутки.
Компоти, які містять фрукти з кісточками, придатні лише півроку після закрутки. У кісточках є речовина, яка згодом стає отруйною. Це синильна кислота, яка негативно впливає на людський організм навіть у невеликій кількості.
Зверніть увагу на стан варення, якщо на поверхні утворилася пліснява, його слід викинути все. Незважаючи на те, що плівка знаходиться на поверхні, грибок проникнув усередину своїм кореневищем. Тому таке варення вживати не рекомендують.
Консервовані продукти
М'ясні консерви мають температуру зберігання та вологість. Якщо зберігати їх за 20% вологості, температури до 20 градусів, вони можуть стояти протягом 5 років.
Раніше ми повідомляли, що іржа на кришках: як уникнути небезпечних наслідків для вашої консервації.