Елементарний грибний суп-пюре: як зробити на обід смачну страву без зусиль
Фудексперт Світлана Левицька та авторка кулінарного блогу в Інстаграм розповіла, як зробити ситний грибний суп із вершками.
Цей грибний суп-пюре простий у приготуванні і має неймовірний аромат. Також він відмінно підійде для затишної вечері чи обіду.
Інгредієнти:
- Печериці - ~800 г
- Цибуля — 2 шт.
- Часник - 3 зубчики
- Олія (за бажанням, гхі) - 2 ст. л.
- Біле вино - 100 мл (можна червоне)
- Чебрець — пару гілочок
- Борошно (цільнозернове) - 50-60 г
- Овочевий бульйон - 1 л
- Вершки - 100 мл
- Сіль - 1 ч. л.
- Чорний перець - за смаком
Приготування:
Накришіть печериці, залишивши кілька слайсів для прикраси. У глибокій каструлі розігрійте олію і обсмажте нарізану цибулю до розм'якшення. Додайте дрібно нарізаний часник і чебрець, готуйте ще хвилину.
Вилийте вино, випаровуючи його на високому вогні. Коли алкоголь випарується, додайт нарізані гриби і муку, ретельно перемішайте. Влийте овочевий бульйон, додайте сіль та перець. Доведіть до кипіння та варіть 15 хвилин.
Насамкінець додайте вершки і дайте настоятися на дуже повільному вогні ще пару хвилин. Подрібніть суп блендером до однорідної кремової маси. Прикрасити заздалегідь підсмаженими грибними слайсами та подавати гарячим.
Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.
Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.
Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату із помідорів.